На безкоштовний похорон від мера можуть розраховувати ветерани й інваліди


Столична влада збирається безкоштовно надавати окремі ритуальні послуги при похованні малозабезпечених киян та учасників Великої Вітчизняної війни.

За словами першого заступника начальника Головного управління ритуальних послуг Михайла Кутіщєва, наразі за рахунок міського бюджету здійснюється поховання учасників бойових дій, інвалідів Великої Вітчизняної війни, осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною.

В рамках програми "Турбота" після прийняття бюджету Києва-2009, мерія буде надавати певні безкоштовні послуги малозабезпеченим громадянам та учасникам Великої Вітчизняної війни, повідомляє прес-служба КМДА.

Кутіщєв також наголосив, що в'їзд та вхід на всі міські кладовища наразі є безкоштовним.

Як відомо, раніше Київська міська адміністрація встановила тарифи на ритуальні послуги від 5 до 1530 гривень за 1 послугу. Найменший тариф встановлено на оформлення свідоцтва про захоронення - 5 гривень, найбільший - 1 530 гривень за монтаж пам'ятника зі встановленням  фундаменту вагою 1-1,3 тонни при підзахороненні у сімейну могилу.

4 лютого прокуратура столиці опротестувала розпорядження мера про платний в'їзд на кладовища, а вже 12 лютого встановлену плату за було скасовано. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ