70% киян не задоволені роботою Черновецького


Більше 70% киян незадоволені роботою Леоніда Черновецького на посаді мера Києва, і лише 5,7% готові знову за нього проголосувати.

Про це свідчать результати телефонного опитування "Київ та київська влада", проведеного Інститутом Горшеніна, повідомляє УНІАН.

Згідно з результатами опитування, 70,8% киян оцінюють роботу Черновецького на посаді мера Києва як погану. Лише 2,3% роботу київського мера вважають відмінною, 4,8% - доброю, 18,5% - задовільною, не дали відповіді - 3,6% опитаних.

Якби вибори мера міста Києва відбувались сьогодні, то за Черновецького знову проголосували б лише 5,7% киян.

В Інституті Горшеніна зазначають, що це найнижчий показник серед усіх претендентів на посаду мера столиці. За словам експертів інституту, серед електорату нинішнього мера "група бабусь" (жінок віком понад 60 років, які вважають себе малозабезпеченими) становить менше третини (1,6% із 5,7%), і хоча решту (4,1%) становлять переважно пенсіонери, проте лише половина з них вважає себе малозабезпеченими.

Згідно з опитуванням, взяти "продуктові пайки" від Черновецького напередодні виборів готові сьогодні 26,6% киян, проте 22,3% з них, взявши її, проголосували б за іншого кандидата. 71,7% опитаних взагалі відмовилися би брати "пайок".

За Віталія Кличка готові віддати голоси 16,3% киян, досить високим є рейтинг колишнього мера Олександра Омельченка (11,2%), Віктора Пилипишина готові підтримати 6,9%, проголосувати за Миколу Катеринчука готові 6,8%.

За Олександра Турчинова - 5,5%. 8,6% опитаних віддали б свої голоси за інших кандидатів. Не визначились, за кого голосувати, 23,3% респондентів, 15,7% киян голосували б проти всіх.

Дослідження проводилось методом телефонного опитування з 9 по 14 лютого 2009 року в Києві. Згідно з випадковою вибіркою, з урахуванням основних соціально-демографічних характеристик населення Києва, було опитано 1000 респондентів, які репрезентують доросле населення віком від 18 років. Квотами у вибірці були: вік і стать респондента. Похибка репрезентативності не перевищує +/- 3,4%.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ