Перевізники влаштують всеукраїнський страйк. До Вінського приїде 300 фур



Фото "Сегодня"
Автомобільні перевізники з усіх областей України 18 лютого розпочнуть проведення безстрокового Всеукраїнського страйку для привертання уваги влади до проблем у галузі вантажних автоперевезень.

Про це у вівторок заявив голова страйкового комітету Руслан Капанадзе, повідомляє УНІАН.

За його словами, на такі дії перевізників штовхає неефективна діяльність органів влади в подоланні економічної кризи і мінімізації її наслідків.

"Держава продемонструвала свою неспроможність захистити інтереси пересічних громадян в умовах фінансової нестабільності, що, у свою чергу, викликає обурення широких верств населення і породжує акції протесту й інші форми самозахисту", - сказав Капанадзе.

Він відзначив, що основною вимогою для поліпшення умов на ринку автомобільних перевезень є негайна розробка механізму розподілу між державою, банком і позичальником відповідальності з обслуговування кредитів на період кризи.

Перевізники, як і всі, є учасниками кредитних відносин з банківськими установами, і вважають несправедливою і неприпустимою ситуацію покладання односторонньої відповідальності за наслідки економічної кризи на плечі простих громадян.

За словами Капанадзе, перевізники вимагають встановлення твердих мінімальних тарифів на перевезення вантажів та зменшення фінансового навантаження. Зокрема, зниження облікової ставки НБУ, надання кредитних канікул на час кризи з нульовою процентною ставкою, зниження процентної ставки на кредити, переведення валютних кредитів у гривневі за курсом валют на час взяття кредиту, пролонгації кредитних договорів на більший термін.

Також вантажоперевізники вимагають транспортний збір "закласти" в ціну пального і ввести контроль над його цільовим використанням (при ухваленні мінімальних тарифів на перевезення вантажів); внести зміни до законодавчих актів для боротьби з каботажем і демпінгом на внутрішньому ринку перевезень; поліпшити інфраструктуру і якість доріг; ввести відповідальність за перевантаження автомобілів замовником або одержувачем вантажу; дозволити рух автотранспорту через Київ у денний час для завантаження/розвантаження автомобілів тощо.

Капандзе відзначив, що 18 лютого в Києві очікується участь в акції протесту, щонайменше, 300 вантажних автомобілів (рух вантажівок буде організований по Окружній дорозі від проспекту Перемоги до Жулянського мосту і по проспекту Перемоги до будівлі Міністерства транспорту і зв`язку, біля якого буде організований штаб акції).

"Ніхто не хоче паралізувати рух в Києві", - додав він.

Також Капанадзе відзначив, що зараз представники асоціацій і об`єднань вантажних автомобільних перевізників областей України завершують процес об`єднання в єдину Всеукраїнську асоціацію автоперевізників, яку планують найближчим часом зареєструвати в Міністерстві юстиції.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ