Регіонали вимагають від Черновецького припинити знущання з киян


Київська міська організація Партії регіонів вимагає від київської влади запобігти дестабілізації ситуації у столиці та припинити порушення конституційних прав киян.

Незбалансований, невідповідний державний бюджет є однією з головних причин значного погіршення фінансування установ та організацій Києва, повідомляє прес-служба ПР.

У столиці склалась вкрай загрозлива ситуація, яка може призвести до непередбачуваних наслідків.

У ПР заявляють, що київська влада замість того, щоб вирішувати нагальні проблеми киян, вдалася до популізму та дій, які порушують Конституцію та діюче законодавство.

Депутати партії переконані, що по-іншому не можна трактувати спроби обкласти незаконними поборами киян: введення платної медицини, запровадження плати за навчання дітей в спортивних секціях, школах та гуртках, тиск на малий та середній бізнес у столиці, який прикривають метою збільшити надходження до міського бюджету.

Такі дії міської влади довести ситуацію в столиці до соціальної напруги, що вже призвело до акцій протесту киян.

Враховуючи це, Київська міська організація Партії регіонів вимагає від мера Києва підписати усі рішення, ухвалені більшістю депутатів Київради на пленарному засіданні Київради 12 лютого, які відновлюють порушені права суб‘єктів господарювання та захищають киян від підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

А також припинити введення в столиці платних медпослуг та звільнити начальника Головуправління охорони здоров'я та медичного забезпечення КМДА Качурову Л.В., діяльність якої на займаній посаді призвела до руйнування медичних закладів Києва.

Депутати вимагають не допустити встановлення нових платних послуг і підвищення вартості на існуючі послуги для дітей, які займаються у дитячих та юнацьких спортшколах, секціях, гуртках; виключити будь-які втручання у діяльність релігійних організацій усіх конфесій і забезпечити рівний доступ представників релігійних громад до комунальних ЗМІ.

Крім того, припинити тиск на промислові підприємства, представників малого та середнього бізнесу шляхом підвищення орендної плати, плати за землю, вартості торгових патентів, введення додаткових платних дозвільних процедур та зберегти в бюджеті на 2009 рік соціально важливі для киян програми та забезпечити рівень соціальних виплат працівникам бюджетних установ на рівні не нижчому, ніж у 2008 році.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ