У Києві масово звільнятимуть вчителів, щоб наповнити казну


Головне управління освіти і науки Київради висунуло ініціативу перекомплектувати класи у столичних школах і скоротити кількість ставок учителів, щоб отримати додаткові кошти на поповнення міського бюджету.

Як пише муніципальна газета "Хрещатик", таким чином столична влада вирішила "піти назустріч столичним школам і дитсадкам".  

Прикриваючись програмою ремонту столичних шкіл і дитсадків постійна комісія Київради з питань освіти і науки,  заслухала на засіданні представників Головуправління науки та освіти "щодо майбутньої комплектації учнівських класів, що дасть значні надходження до міського бюджету".

У понеділок було погоджено програму реконструкції загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів столиці, яким понад 30 років. На її реалізацію потрібно майже 2 мільярди гривень. "Заробити" ці гроші міська влада вирішила на вчителях, точніше на їх скороченні.

За словами начальника ГУ освіти та науки Лілії Гриневич, класи п6ереукомплектують заради наповнення бюджету, що дуже важливо у складних фінансових умовах.

Гриневич відзначила, що є дуже багато випадків, коли спочатку ніби створюють класи по 25 учнів (як того вимагає закон), а насправді в них не більше, ніж 15-18 школярів. А під час перевірки з'ясовується, що "діти вибули зі школи".

"Можна з таких двох класів зробити один. Це зменшить кількість ставок, і ми матимемо додатковий фонд заробітної плати", - сказала Гриневич.

За попередніми підрахунками міського фінуправління, це дасть змогу за чотири місяці поповнити міський бюджет на 15-20 мільйонів гривень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ