БЮТ закликає Черновецького добровільно піти у відставку


Фракція Блоку Юлії Тимошенко в Київській міській раді закликає мера Києва Леоніда Черновецького добровільно піти у відставку.

Про це заявив голова фракції БЮТ Олександр Зінченко, повідомляє прес-служба Блоку.

"За нинішніх умов я закликаю Леоніда Черновецького добровільно написати заяву про відставку. Через неспроможність виконувати покладені на нього функції столичного міського голови", - сказав Зінченко.

Голова фракції БЮТ у Київраді додав, що кияни щодня показують меру Черновецькому червоні картки, а у 12 лютого 2009 р. це зробили і депутати Київради, відсторонивши від ведення засідання "праву руку Черновецького" секретаря Київської міської ради Олеся Довгого.

"Пройдіться містом, і Ви побачите сотні оголошень про здачу приміщень в оренду та продаж площ. Це зовнішні ознаки тощо, що кияни - підприємці, робітники, службовці - показали вже не жовту, а червону картку меру, закриваючи у Києві свій бізнес та виводячи зі столиці центральні офіси. Бо йде фізичне знищення підприємництва", - додав Зінченко.

Депутат наголосив, що події минулого четверга 12 лютого 2009 року на сесії Київської міської ради довели здатність опозиційних депутатів протидіяти свавіллю Черновецького.

Як відомо, 12 лютого 61 депутат Київради, зібравши підпис, відсторонили Довгого від ведення сесії й обрали головуючим депутата від Блоку Миколи Катеринчука Олексія Рєзникова.

Потім ці депутати провели засідання в сесійному залі за відсутності освітлення й непрацюючої системи "Рада".

Депутати голосували в темряві руками й прийняли 6 рішень, у тому числі про скасування підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ