Студентів інституту Грінченка "переконливо попросили" прийти на мітинг "за мера"?


Студенти Київського міського інституту ім. Б.Грінченка, підпорядкованого КМДА, заявляють, що у п'ятницю зранку їх переконливо попросили прийти на мітинг на підтримку мера Києва Леоніда Черновецького.

"У п'ятницю на першій парі нашого лектора викликали на кафедру. А потім вона прийшла і повідомила, що буде мітинг на підтримку мера", - сказала студентка 4 курсу Галина.

Вона відзначила, що пропозиція булла добровільно примусовою, мовляв, хто хоче можуть іти, Але краще буде, якщо підете.  

Інша студентка розповіла, що їм нічого не говорили про акцію підтримки, а просто попросили поїхати на Хрещатик.

"На першій парі прийшла викладачка і каже: "Я не знаю, як вам це скакзати, але нам треба скоренько за три хвилини одітися і збираємося всі внизу. Пар не буде, ми виїжджаємо на майдан"", - повідомила студентка 3 курсу Дарина.  

"Я думаю, що так усіх викладачів викликали. Але пішли не всі. Я не пішла. Але завідувач кафедри, яку я зустріла, поцікавилася, чого я тут ходжу, а не на мітингу", - сказала Галина.

Дівчата додали, що того дня зняли лекції і викладачі зі студентами поїхали на мітинг.

"Директор наш Ковбасенко і викладачі - усі разом із студентами їхали в метро", - сказала Дарина.

За її словами, "усіх суворо "попросили" нічого нікому не коментувати, з репортерами не спілкуватися, а просто казати, що прийшли самі підтримати мера".

За словами Галини, це не перший мітинг на підтримку мера, на який "запрошували" студентів.

"Це ж не вперше, нас і в минулому році переконливо просили ходити на мітинги", - сказала студентка.

"Українська правда. Київ" досить довго намагалася зв'язатися з директором інституту Ковбасенком Юрієм Івановичем, нарешті під вечір він відповів на дзвінок.

На питання, як директор інституту може прокоментувати слова його студентів про примусовий похід на мітинг, Ковбасенко відразу ж випалив: "Не пам'ятаю я такого! Якщо хтось когось і просив, то це було спонтанно-особистісне, це не було цілеспрямовано".

На зауваження, що про це говорить не один студент, Ковбасенко пояснив: " Ви ж знаєте, є люди, які і під студентів працюють і можуть вам п'ятьма голосами розказати одну і ту ж історію. У нас, до речі, в ту п'ятницю був бібліотечний день у деяких студентів".

На запитання, якими були б дії директора інституту, якби якийсь викладач забрав студентів із заняття на мітинг, Ковбасенко відповів: "Якщо б таке було, я б цьому викладачеві заліпив таку догану. Знаєте таке, якщо ти працюєш у державному закладі - ховай свій партійний значок під лацкан".

Як відомо, у п'ятницю під час мітингу низка студентів зізналися, що розмахують прапорами з символікою Блоку Черновецького за гроші. Тоді ж увечері в розпорядження "Української правди. Київ" потрапило фото рознарядки для КП "Київський метрополітен", у якій вимагали забезпечити присутність на мітингу 1200 осіб. Крім того, джерело у одній зі столичних лікарень повідомляло, що медиків зігнали на мітинг примусово.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ