У Ющенка вимагають відставки Черновецького



Фото Української правди
Блок Віталія Кличка вимагає від президента України терміново відсторонити Черновецького Леоніда Михайловича від керівництва Київською міською державною адміністрацією.

Про це йдеться у відкритому листі депутатів до президента Віктора Ющенка.

"Ми, депутати Київської міської ради, терміново вимагаємо від Вас, як гаранта дотримання Конституції України, відсторонити Черновецького Леоніда Михайловича від керівництва Київською міською державною адміністрацією та закликаємо всі демократичні сили почати процедуру призначення дострокових виборів Київського міського голови", йдеться в листі.

За словами депутатів Блоку, мер силою та поспіхом нагнав на Хрещатик працівників бюджетних установ, працівників усіх управлінь та держслужбовців.

"Напередодні Черновецький в наказному порядку, погрожуючи звільненням, зобов'язав керівництво муніципальних закладів вивести своїх працівників на майдан біля мерії. Повідомлення про таке примусове зігнання людей офіційно надходять від профспілок  до представників Блоку Кличка впродовж цілого дня 12 лютого та ранку 13-го.  Такими діями  мер, який хизується всенародною любов'ю, довів - його рейтинг серед людей дорівнює нулю", - заявляють у Блоці Кличка.

За словами депутатів, примусовому порядку на акцію залучені працівники медичних закладів столиці, що паралізувало їх роботу, освітяни, працівники житлово-комунальної сфери. З маршрутів зняті сотні автобусів, які мають перевозити киян, десятки машин для вивозу сміття та евакуаторів.

Депутати переконані, що якби мер у четвер був таким же співучим та насмілився все ж таки вийти до людей, він би дізнався, що кияни насправді думають про нього.

Про те, що тисячі людей, які прийшли зранку під Київраду і зараз слухають Черновецького - силоміць зігнані адміністративною владою заявляють і БЮТ.

"Тисячі лікарів були просто зігнані з робочих місць після отриманої "рознарядки" від заступника міського голови Ірени Кільчицької. Зупинені планові операції та медпроцедури, хворих лишили на молодший медперсонал", - заявила голова київської профспілки медиків Лариса Канаровська.

У четвер ввечері на нараду до КМДА у обов'язковому порядку були запрошені начальники ЖЕКів, районних відділів освіти та голови всіх районних медичних закладів. Присутнім на нараді було наказано в терміновому порядку зібрати всіх своїх представників на мітинг 13 лютого.

До того ж, як повідомляє прес-служба БЮТ,  гендиректор одного з територіальних медичних об'єднань обіцяв особисто перерахувати всіх медиків, які прийдуть на мітинг. 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ