Довгий каже, що захоплення влади не вдалося


Секретар Київради Олесь Довгий вважає, що рішення ухвалені депутатами-опозиціонерами на засіданні Київради не матимуть юридичних наслідків.

Про це він заявив в коментарі "Українській правді".

Секретар Київради наголосив, що опоненти не мають насправді 61 голосу за його відсторонення, а отже і не було голосів для результативного голосування.

"Депутати не мають жодного підтвердження і жодних підписів і буквально годину назад,  вибачте мені на слові, цирк було завершено. Я зайшов до залу, де в кріслі мера сидів Віталій Володимирович, в кріслі секретаря - його колега з іншої фракції. Я сказав: якщо є 61 підпис, я зразу ж пішу заяву про відставку, прямо сьогодні. Якщо 61 підпису немає, я просив би їх визнати, що те, що там відбувається, не інакше як самовільна спроба незаконно захопити владу або її імітація", - розповів він.

"Віталій Кличко потис мені руку продемонстрував мені документ з 61 підписом. Після чого я підкреслив йому підписи №10 і № 52, що містять однакові підписи пана Карпунцова, який був найактивнішим учасником згаданих подій.  Відтак 61 підпису немає!", - заявив секретар Київради.

За словами Довгого, це його викриття викликало "схвильованість і стурбованість" в очах Віталія Кличка. Після чого секретар Київради закрив засідання.

Довгий наполягає на тому, що все, що відбувалося в залі засідань Київради варто називати хіба що "зібранням" депутатів, які можуть обговорювати те чи інше питання.

За його словами, дії опонентів у четвер були лише "фальш-стартом".

Як відомо, опозиція Київради заявила, що 61 голосом відсторонила  секретаря Київради від ведення сесії на одне засідання. Після чого депутати у пітьмі скасувала рішення Київради по комунальним тарифам, малим архітектурних формах та створення єдиного патологоанатомічного бюро.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ