У Києві знову взялися зносити гаражі


Київська влада знову взялася за впорядкування київських гаражів. Наразі перевіряються ті, що встановлені без дозволу та порушують благоустрій, повідомляє ТРК "Київ".

За статистикою, у столиці більше 15 тисяч гаражів. За словами начальника головного управління з благоустрою Олексія Шершньова, лише 10 відсотків із них встановлено законно. Тому інспектори профільної установи нині проводять моніторинг усіх гаражних конструкцій та виявляють першочергові об'єкти для демонтажу.

"Якщо місце не спірне, якщо немає скарг громадян, то це одна категорія, але якщо це червоні лінії, якщо це комунікації, кабелі там урядовому зв'язку, газопроводи, мости, то відповідно такі тимчасові споруди підлягають демонтажу", - сказав Шершньов.

Комунальне підприємство "Київтранспарксервіс" разом із інститутом паркувальних систем розробляє проект багаторівневих паркінґів, які добудовуватимуть над існуючими гаражами. Таку пропозицію збираються запропонувати власникам гаражів.

"Огороджуємо цю територію і починаємо займатися будівництвом, тобто надбудовою над існуючими гаражами. Якщо попаде під забудову два - чотири гаражі, значить, вони зносяться, але їм даються місця в числі перших там, де буде надбудова вироблена, на наступному поверсі", - повідомив заступник директора КП "Київтранспарксервіс" Микола Євдокимов.

Він відзначив, що такий задум нині втілюють у життя в гаражному кооперативі, що на розі вулиць Богатирської та Тимошенка.

"Запланований п'ятирівневий паркінг дозволить збільшити кількість паркомісць із п'ятисот наявних до п'яти тисяч. Столичні автовласники про таку ініціативу відгукуються позитивно", - сказав Євдокимов.

Окрім незаконних гаражів, у Києві є такі ж автостоянки. Лише 20 відсотків з усіх існуючих, мають відповідні дозволи. Надходження від решти, оминаючи столичний бюджет, осідають у кишенях приватних підприємців.

"Наше підприємство сьогодні провело вже інвентаризацію всіх автостоянок, які є в місті і пропонують всім укласти договори з нашим підприємством і платити парковочний збір і платити всі податки, які повинні платити підприємці, які займаються парковкою", - сказала начальник КП "Київтранспарксервіс" Олена Поліщук.

На підприємців, які уникатимуть законних шляхів облаштування стоянок, накладатимуть адміністративні штрафи та примусово позбавлятимуть ділянки.

Раніше було відомо, що в Києві проходила ціла кампанія по зносу автостоянок та гаражів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ