Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/49942dc42868c/
Українська правда
Київ

На мікрофон Довгого знайшлося забагато претендентів

12.02.2009  15:10

У Київській міській раді вже більше години не можуть організувати виступи представників ініціативних груп киян, які сьогодні пікетують мерію.

Як передає кореспондент УНІАН, вже оголошено другу перерву, яка триває близько півгодини у зв'язку з визначенням процесу виступів.

Після першої перерви в засіданні Київради заступник Київського міського голови - секретар Київради Олесь Довгий завів до сесійної зали надто велику кількість мітингувальників, через що неможливо було визначити, хто і з якого приводу виступатиме перед депутатами.

Представники опозиційних фракцій намагалися переконати представників громадськості, щоб вони залишили своїх довірених осіб, які можуть озвучити свої вимоги, а решті - залишити сесійну залу.

Вони також зазначали, що мають підготовлені відповідні проекти рішень Київради і щодо зниження тарифів, і щодо муніципальних надбавок, а також з приводу МАФів тощо.

Разом з тим Довгий запросив до виступу людей від пікетувальників, які не підготовлені, обгрунтовуючи це тим, що вони будуть виступати незаангажовано.

В результаті через неможливість визначитися з тими, хто озвучить вимоги до депутатів, було оголошено нову перерву. Як зазначили представники фракції Блоку Віталія Кличка, є намір скласти списки тих, хто виступатиме, і вже після перерви провести організоване засідання із запрошенням представників громадськості до виступів.

Як повідомляв УНІАН, кияни у четвер пікетують мерію, вимагаючи скасувати ряд рішень. Зокрема, вимагають знизити тарифи на житлово-комунальні послуги, зберегти столичну безплатну медицину.

Акція організована громадськими організаціями столиці та політичними силами, зокрема БЮТ, Блоком Катеринчука, КПУ. Учасники акції також тримають прапори Блоку Віталія Кличка, "Народної Самооборони" тощо.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.