Кабмін залишив Києву "недогризок від яблука" – Довгий


У Київраді вважають, що Верховна Рада і Кабінет Міністрів, вилучивши з бюджету Києва кошти у вигляді податків, залишили столиці тільки "недогризок від яблука".

Про це заявив на брифінгу секретар Київради Олесь Довгий, коментуючи основні пункти порядку денного сесії Київради у четвер, серед яких прийняття до розгляду бюджету столиці на 2009 рік та програма економічно-соціального розвитку на 2009 рік. .

Він відзначив, що обурення тих людей, які стоять під мерією, є справедливим.

"Мова йде про те, що сьогодні, побачивши документ, який називається проект бюджету на 2009 рік, вони побачили наступні цифри. Перше, це витяг зі знаменитого листа міністра фінансів а також з офіційних даних Держкомстатистики, ця тенденція показує різке падіння доходів до місцевих бюджетів України, і це не прогноз це факт, який відбувся впродовж останніх місяців 2008 року", сказав Довгий.  

Він відзначив, що на фоні такого зменшення дохідної частини всіх місцевих бюджетів і Києва зокрема, є вилучення до державного бюджету з міста Києва у 2009 році.

"Кабінет міністрів і Верховна рада України виймають гроші із кишені кожного киянина. У результаті на сьогоднішній день якщо бюджет Києва, яким можна було накормити киян був у вигляді яблука, - сказав секретар Київради, демонструючи яблуко, - то на сьогоднішні день, після того, як над цим бюджетом попрацювала ВР і Кабмін, сьогоднішній документ можна назвати лише огризком від цього яблука".

Довгий продемонстрував огризок від яблука.

"Після того, як цим яблуком поласували наші старші колеги, з Верховної ради і Кабміну, то лишився огризок", - сказав він.

За словами Довгого, кількість людей при цьому не зменшилась, а купівельна спроможність зменшилась в рази.  

"Не можливо огризком від бюджету накормити ту саму кількість в тій самій пропорції, як це було, коли яблуко було ціле", - сказав секретар Київради..

Він пообіцяв, що "на відміну від парламенту, Кабінету міністрів, бюджет столиці буде прийматись відповідно до всіх без винятку норм і процедур регламенту".

"Бюджетна комісія, всі фракції і депутати зможуть активно працювати протягом 10 днів, переконуючись в тому, бюджет Києва на 2009 рук буде максимально справедливим і соціально зорієнтованим", - підсумував Довгий.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ