Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/49913c184d1e4/
Українська правда
Київ

Мер просить Кличка розібратися зі своїми "нечесними банкірами"

10.02.2009  09:34

У вівторок мер Києва Леонід Черновецький звернувся до Віталія Кличка з вимогою вплинути на одного з членів фракції Блоку Кличка, власника приватного банку "Київ" Миколу Марченка.

"Знаючи Вас, шановний Віталіє, як людину здатну приймати рішення, я переконливо прошу Вас терміново втрутитися в ситуацію з привласненням комерційним банком "Київ" грошей, перерахованих киянами за сплату комунальних послуг", - заявив Черновецький.

Мер запевнив киян, що столична влада зробить усе для захисту прав потерпілих мешканців столиці, повідомляє прес-служба КМДА.

"Я поспішаю запевнити киян, які стали заручниками політики банку "Київ" у тому, що столична влада не залишить їх наодинці з несправедливістю. Ми будемо домагатися правди разом", - сказав Черновецький.

Мер нагадав, що необхідно зберегти наявні документи про те, що оплата була здійснена у філіях і відділеннях АКБ "Київ", а столична влада звернеться до суду.

"Ми змусимо нечесних банкірів повернути гроші і спрямувати їх на рахунки постачальників житлово-комунальних послуг. Я особисто буду контролювати це питання", - повідомив Черновецький.

Столичний мер також закликав громадян бути пильними і рекомендував сплачувати за житлово-комунальні послуги "тільки в надійних організаціях", наприклад, через каси державного "Ощадбанку" або у відділеннях "Укрпошти".

Як відомо, Національний банк України з 9 лютого ввів тимчасову адміністрацію в банк "Київ".

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.