У Києві ввели два штрафи за припарковані на газоні машини



Фото qine.ru
"Київтранспарксервіс" посилює боротьбу з паркуванням у зелених зонах. Уже з цього тижня колеса припаркованих у таких місцях авто будуть блокувати.

До того ж, як повідомляє ТРК "Київ", нещодавно запрацювала і фотофіксація машин-порушників. Вже назбирали близько двох з половиною тисяч протоколів. Документи передають на адмінкомісію мерії, яка і визначає розмір покарання. Кажуть, такий метод значно дієвіший.

Найбільше від несумлінних водіїв потерпають зелені зони центру Києва. Нині фіксують понад 200 порушень на день.

За словами начальника служби паркування КП "Київтранспарксервіс" Ярослава Погрібняка, фотофіксації як такої не було взагалі, були тільки там адміністративні протоколи, тому ця система раніше була не такою дієвою, як на сьогоднішній день.

"Автовласник отримує протокол, отримує свою фотографію свого власного автомобіля, відповідно він вже бачить, йому дуже важко оскаржити. 15 інспекторів фотографують авто, припарковані не тільки на тротуарах, під деревами, але й подекуди на квітниках та у парках. Найбільше таких фактів виявляють у спальних районах лівого берега", - сказав Погрібняк.

За словами генерального директора КП "Київзеленбуд" Юрія Хаєва, для таких порушників буде два види штрафу: близько 300 гривень і 450 гривень.

"Якщо автомобіль припаркований не повністю, а менше, ніж 50 процентів корпуса стоїть на зеленій зоні, такий штраф загальний складатиме 300 грн, якщо ж повністю - то штраф буде 450 гривень", - сказав Хаєв.

Усі гроші, за словами зеленбудівців, будуть спрямовані на відновлення зелених насаджень у парках та на газонах.  

Як відомо, раніше Київська влада видала розпорядження, за яким планувалося ввести штрафи за паркування й стоянку автомобілів на території зелених зон міста й за проїзд по них.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ