На скачках сталося непорозуміння, але мер гроші не поверне



Фото Дмитра Ларіна
Мер Києва Леонід Черновецький назвав незадовільною організацію перегонів, які пройшли на Київському іподромі 7 лютого.

Про це він заявив у понеділок.

"З перегонами сталось непорозуміння, але я нічого (гроші, які  люди віддали за ставки) ставки) повертати не буду. Сталося непорозуміння", - сказав Черновецький.

Він відзначив, що через погану організацію ті люди, які робили ставки за допомогою СМС, не змогли взяти участь у розіграші головного призу від мера - 100 тисяч доларів у кінських перегонах і 100 тисяч гривень у собачому забігу.

Проте, за словами Черновецького, міський бюджет заробив на перегонах близько 200 тисяч гривень. Крім того 200 тисяч гривень заробив оператор мобільного зв'язку "Київстар", який розсилав СМС-повідомлення і приймав ставки.

Мер наголосив, що втратив на перегонах найбільшу кількість грошей, бо призовий фонд на тоталізаторі формувався з його особистих грошей.

"Сталося непорозуміння -  ми двічі преміювали людей, які виграли на перегонах коней і на собачих бігах. Сталося так, що я їх оголосив, я назад гроші не заберу, вони їх отримали", - сказав градоначальник.

Черновецького обурило ставлення до перегонів багатьох його заступників і радників.

"Як тільки я пішов (із перегонів), у мене була майже 40 температура. Вони всі втекли, ну, ганьба! Мені соромно, що я з такими людьми ходжу по землі найкрасивішого міста у світі", - сказав він.

Мер не назвав, хто конкретно із заступників так халатно поставився до перегонів, але заявив, що працювати з ними більше не буде.

"Я не буду з ними працювати: вони розповідають, у тому числі й президентові України, що я чи не збожеволів", - зазначив мер.

Градоначальник повідомив, що багато людей, які брали участь у тоталізаторі, виявили бажання просто на місці залишити виграні гроші, щоб місто могло спрямувати їх на соціальні цілі.

"Багато людей відразу висловили бажання залишити гроші. Лишила одна дівчина, подруга моєї Христиночки Черновецької 6,5 тисяч доларів. Я хочу їх повернути, але вона категорично відмовляється", - сказав мер.

Тому Черновецький вирішив від її імені здійснити виплату матеріальної допомоги в розмірі 100 доларів 600 бабусям. А дівчину  рекомендувати своєму заступникові, секретареві Київської міської ради Олесю Довгому як наречену.

Мер також запросив киян на наступні перегони, які відбудуться у суботу 14 лютого.

Як відомо, у суботу у столиці відбулося відкриття іподрому. Протягом кількох днів люди отримували СМС з пропозицією зробити ставки.

Однак по закінченні перегонів дуже багато людей були обурені тим, що не змогли забрати виграні гроші.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ