Прокуратура вимагає зупинити рішення про створення моргу Черновецького


З метою запобігання вступу в силу незаконного рішення, прокурор міста Києва  Євген Блажівський направив Київському міському голові  Леоніду Черновецькому листа про зупинення дії рішення Київради про створення Київського міського патологоанатомічного бюро. 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури після того, як було проведено перевірку законності рішення Київради "Про створення Київського міського патологоанатомічного бюро".  

Як з'ясувалося, зазначеним рішенням до складу Київського міського патологоанатомічного бюро включено лікувально - профілактичні заклади  комунальної форми власності, у тому числі зі статусом  клінічних.   

Реорганізація клінічних лікувально-профілактичних закладів міста Києва,  в порушення наказу  МОЗ  України "Про затвердження Положення про клінічний лікувально-профілактичний заклад охорони здоров'я", відбулася  без погодження  з Міністерством охорони здоров'я України.  

Окрім цього, при підготовці та прийнятті рішення не враховано рекомендації Антимонопольного комітету України щодо отримання відповідного дозволу на створення патологоанатомічного бюро на підставі  закону "Про захист економічної конкуренції". 

Прийняте Київрадою рішення на сьогодні ще не підписано Київським міським головою, не оприлюднене, у зв'язку з чим ще не набрало чинності. 

У разі підписання  даного рішення Леонідом Черновецьким, прокуратурою міста Києва  будуть вживатися подальші заходи реагування, передбачені законом, повідомляє прес-служба прокуратури. 

Як відомо, на сесії Київради 22 січня було прийнято рішення про створення патологоанатомічного бюро, в яке увійдуть 20 лікарняних моргів з прилеглими територіями.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ