"Київпастрансу" заборонили перетворювати автобуси на маршрутні таксі



Антимонопольний комітет України зобов'язав КП "Київпастранс" припинити практику використання власних автобусів, що мають працювати в звичайному режимі руху, як маршрутного таксі.

Так, в столиці зафіксовані випадки, коли "Київпастранс" переводило в режим маршрутного таксі власні автобуси великої місткості на маршрутах загального користування, повідомляє прес-служба АМКУ.

Як наслідок, пасажирам, які мали проїзні квитки тривалої дії та громадянам, котрі мають пільги на безкоштовне перевезення, доводилося додатково сплачувати за проїзд.

Комітет також звернувся до мера Києва з вимогою негайно втрутитися в ситуацію та притягнути винних до дисциплінарної відповідальності.

"Київпастранс" повинен негайно припинити порушення, інакше Антимонопольний комітет застосує до підприємства штрафні санкції. Ми не допустимо нехтування інтересами киян і будемо діяти жорстко та безапеляційно", - підкреслив в.о. голови Комітету Олександр Мельниченко.

На засіданні Комітету заступник генерального директора КП "Київпастранс" Сергій Літвінов визнав, що такі факти дійсно мали місце та будуть усунені.

Як відомо, нещодавно у столиці з'явилися автобуси, у яких не діють ні проїзні квитки, ні пенсійні посвідчення. На "гарячій лінії "Київпастрансу", повідомили, що такі дії підприємста законні, а нововведення пов'язане з недостатнім фінансуванням "Київпастрансу".

Згодом мер Києва Леонід Черновецький відзначав, що автобуси, у яких не діють ні проїзні квитки, ні посвідчення - курсують столицею законно.

З 31 січня у столиці діють нові тарифи на проїзд. Відтепер вартість однієї поїздки в метро коштує 1,7 гривні, у наземному транспорті - 1,5 гривні. Але у зв'язку зі зниженням тарифів на перевезення суттєво зросла вартість проїзних квитків.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ