АМКУ дав місяць на зміну вартості проїзних



Фото Ліги
Антимонопольний комітет України вимагає від Міністерства транспорту та зв'язку і Міністерства житлово-комунального господарства у місячний термін розробити та затвердити методику визначення обґрунтованої вартості проїзних квитків тривалої дії.

У свою чергу Київська міська державна адміністрація повинна переглянути вартість таких проїзних квитків з урахуванням вимог методики, повідомляє прес-служба АМКУ.

В Антимонопольному комітеті наголошують, що порядок формування тарифів на проїзні квитки тривалої дії має бути погоджено з низкою відомств, включаючи Комітет, та затверджено нормативним актом, зареєстрованим в Міністерстві юстиції.

Занепокоєння Комітету викликає той факт, що, внаслідок відсутності такого порядку КМДА закладала різну кількість поїздок до вартості проїзного квитка.

За словами начальника Головного управління з питань цінової політики Василя Яструбинського, збитковий тариф був введений, оскільки "ми виконували рішення мера".

"Дійсно, система оплати проїзду в міському транспорті далека від досконалості, оскільки на сьогодні не існує порядку визначення вартості проїзних квитків. Проте жоден документ не зобов'язує нас скасувати проїзні. Запровадження квитків - добра воля КМДА", - сказав Яструбинський.

Натомість в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко наголосив, що Комітет не може зрозуміти, чого після зниження вартості проїзду у Києві, проїзні квитки подорожчали у кілька разів.

"Нас не влаштовує ситуація з проїзними квитками у Києві, адже неможливо з точки зору економічної обґрунтованості зрозуміти, чому їх вартість за місяць збільшилася у рази. Зміна ціни повинна відбуватися за єдиними правилами, як у столиці, так і в інших містах", - сказав Мельниченко.

Як відомо, з 31 січня в Києві діють нові тарифи на проїзд в громадському транспорті. Тепер вартість однієї поїздки в метро складає 1,7 гривні, у наземному транспорті - 1,5 гривні. Разом з тим суттєво подорожчали проїзні квитки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ