У Києві ввели плату за "земельні" документи


Київська влада ввела плату за видачу Головним управлінням земельних ресурсів дозволів при оформленні юридичними й фізичними особами документів на відвід земельних ділянок 0,1-5 тисяч гривень за 1 послугу.

Про це сказано в розпорядженні міської адміністрації, повідомляють "Українські новини".

Для юридичних осіб тарифи встановлені в розмірі 1-5 тисяч гривень за послугу.

Найдорожчою платною послугою є виготовлення дублікатів державних актів на землю й інших документів замість утрачених. Її вартість становить 5 тисяч гривень.

Найдешевшою послугою для юридичних осіб вартістю 1 тисяча гривень є перевірка земельно-кадастрової інформації для внесення відомостей у базу даних автоматизованої системи ведення державного земельного кадастру.

По 1,5 тисячі гривень коштують 2 послуги - підготовка висновків з надання земельних ділянок у користування на замовлення юр- і фізосіб-підприємців і складання технічного завдання на виконання землевпорядних робіт.

По 2 тисячі гривень також коштують 2 послуги - підготовка й видача довідок про правовий статус, кількісні і якісні характеристики земельної ділянки, розподіл земель серед власників і користувачів; надання інформації про нормативну грошову оцінку землі.

2,5 тисячі гривень коштує реєстрація державних актів на право власності на землю, на право постійного користування й договорів оренди, а 1% від ціни договору (розмір річної орендної плати, помножений на строк оренди) - оформлення проектів договорів оренди.

Для фізсоіб тарифи встановлені розміром 10% від вартості послуг для юросіб, тобто 01,-0,5 тисячі гривень за послугу. Усі тарифи зазначені без ПДВ.

Плата за всі ці послуги не поширюється на органи державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронні, прокурорські й судові органи, які запитують інформацію в рамках здійснення своїх повноважень.

Особа, зацікавлена в платній послузі, повинна передати в управління документи й матеріали, необхідні для її надання.

За наявності правових підстав для надання послуги управління виписує особі рахунки, а самі послуги надає після підтвердження їх оплати.

Як відомо, у грудні 2008 року Київська адміністрація вирішила ввести з 2009 року плату за видачу Головним управлінням земресурсів дозволів при оформленні юр- і фізособами документів на відвід земельних ділянок, визначивши перелік із 8 платних послуг.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ