"Газ України" підпише договори з "Київенерго" лише після сплати боргу


ДК "Газ України" укладатиме договірні відносини з "Київенерго" на 2009 рік лише після погашення заборгованості за спожитий енергокомпанією газ. 

Як повідомляє прес-служба компанії, борг "Київенерго" за спожитий протягом 2008-09 років природний газ для виробництва теплової та електричної енергії перевищив 964 мільйонів гривень.

ДК "Газ України" засуджує безвідповідальну позицію столичної "Київенерго", яка припинила здійснювати розрахунки з "Газом України" за теплопостачання населення з листопада 2008 року.

Столичні енергетики з листопада 2008 року припинили також підписувати додаткові угоди з "Газом України" щодо зміни ціни на природний газ, необхідні для проведення розрахунків за газ.

При цьому "Київенерго" порушує власні договірні зобов'язання щодо проведення стовідсоткових розрахунків за спожитий газ. 

"Безвідповідальна позиція "Київенерго" ускладнює проходження опалювального сезону не лише киян, які сумлінно сплачують за спожиту теплову та електричну енергію. Накопичуючи заборгованість за природний газ, "Київенерго", що є найбільшим споживачем природного газу серед теплопостачальних підприємств України, значно ускладнює також проведення розрахунків НАК "Нафтогаз України" з постачальником імпортованого природного газу", - йдеться в повідомленні "Газу України".

"Газ України" наголошує на тому, що не вбачає законних підстав для постачання природного газу безвідповідальному підприємству-боржнику, що порушує власні договірні зобов'язання та накопичує заборгованість.

Як повідомлялося, "Київенерго" направила до суду вісім позовів на ДК "Газ України", щоби змусити монополіста укласти договір на постачання природного газу.

Раніше ДК "Газ Украины" попередила "Київенерго", що починає процедуру обмеження газопостачання "Київенерго". Такі дії компанія пояснювала тим, що "Київенерго" не розрахувалася за спожитий газ.

Згодом "Київенерго" заявила, що переходить на мазут, однак його запасів, як казали в компанії, вистачить лише до 3-5 лютого. Мер Києва Леонід Черновецький погрожував відключити "Газ України" від каналізації у тому  випадку, якщо вона обмежить газопостачання "Київенерго".

Також мер вимагав від "Газу України" погодитися погасити заборгованість взаємозаліками. За словами градоначальника, сума, яку можна погасити таким чином, становить близько 270 мільйонів гривень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ