Платна медицина у Києві буде з 1 березня



Фото www.yuga.ru
1 березня у столиці може бути введена платна медицина. Тарифи на медичні послуги зростуть на 22%.

Про це на брифінгу у вівторок заявила перший заступник мера Ірена Кільчицька.

"24 лютого витікає строк того, як розпорядження місяць є на сайті КМДА. В кращому випадку це (платна медицина) може бути введено 1 березня", - сказала Кільчицька.  

Вона додала, що платна медицина була завжди і не тільки в Києві, а й по всій Україні, а зараз на цю проблему просто звернули увагу журналісти. Тому Кільчицька вважає, що введення плати за медпослуги є не нововведенням, а просто підвищенням тарифів на них з урахуванням 30% рентабельності надання медпослуг.

Заступник мера відзначила, що на сьогодні у жодній лікарні не беруть плату за надання послуг, оскільки ще немає такого розпорядження.  

За словами Кільчицької, у цілому в медичній галузі налічується близько 17,5 тисяч медичних послуг. Усі вони будуть тарифіковані міською адміністрацією. Надання медичної допомоги дітям і пільговим категоріям населення залишиться безкоштовним.

Кільчицька додала, що Київська адміністрація разом із прокуратурою Києва провела спільну нараду й усунула всі зауваження прокуратури, що стосуються плати на окремі медпослуги. Вона підкреслила, що ці зауваження стосувалися не змісту проекту тарифів, а формулювань.

За словами Кільчицької, при введенні плати за медпослуги в лікарнях Києва будуть установлені касові апарати, а пацієнтам - видаватися рахунки на оплату послуг.

Отримані медустановами кошти будуть залишатися в самих лікарнях і витрачатися на їх розвиток.

"Практично, ці гроші будуть залишатися в лікарнях, але за ними буде дуже серйозний контроль, щоб вони не використовувались на власний розсуд, а йшли на розвиток лікарні", - сказала заступник мера.

Вона також відзначила, що завдяки тому, що лікарні отримуватимуть власні гроші, КМДА скоротить видатки на медицину з міського бюджету.

Як повідомлялося раніше, столична влада вважає законним свій намір увести плату на медичні послуги, які надають комунальні лікарні. Раніше прокуратура Києва заявила, що вважає незаконним намір Київської адміністрації ввести плату за окремі медпослуги, яку надають в комунальних медустановах.

У грудні 2008 року столична влада заявила про бажання ввести плату за медичні послуги, після чого оприлюднила кілька проектів своїх розпоряджень із тарифами.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ