З 1 лютого комунальні тарифи зросли на 50%



Фото www.vmr.gov.ua
З 1 лютого у Києві розпочато поетапне підвищення тарифів для населення за житлово-комунальні послуги та послуги за утримання будинків.

Відповідні розпорядження Київської адміністрації оприлюднені на сайті муніципальної газети "Хрещатик". Ними столична влада підняла тарифи на компослуги у 1,5 - 3 рази.

У розпорядженні "Про встановлення та погодження тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій" йдеться, що з 1 лютого у столиці розпочалось запровадження "поетапного наближення тарифів до економічно обґрунтованих витрат, збільшивши діючі до 01.02.2009 тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій на 50% від суми необхідного підвищення до рівня економічно обґрунтованих тарифів". Наступний етап підвищення тарифів відбудеться з 1 квітня 2009 року.

Тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій по кожному будинку окремо розміщено на офіційному веб-порталі київської міської влади www.kmv.gov.ua в розділі "Ваш будинок" та на сайті www.municipal.kiev.ua.

Цим же документом передбачається погодити тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які надаються житлово-будівельними кооперативами, об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків та іншими балансоутримувачами житлових будинків.

Усі необхідні розрахунки ЖБК та ОСББ мають подати до Головного управління КМДА з питань цінової політики. Для будинків цієї категорії та тих, які мають покращені споживчі властивості, затверджено введення економічно обґрунтованого рівня тарифів з 1 лютого.

Також у розпорядженні затверджено впровадження тарифів по квартплаті на діючому рівні для малозабезпечених верств населення.

У розпорядженні "Про затвердження тарифів на теплову енергію, встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для населення" також затверджено поетапне приведення тарифів до економічно обгрунтованих витрат - з 1 лютого та з 1 квітня цього року. З 1 лютого тарифи збільшуються на 50%.

Згідно з розпорядженням, у Києві затверджено тариф за централізоване опалення для населення в розмірі 4,74 гривні за 1 кв. м опалювальної площі за місяць в опалювальний період (було 3,20 гривні), на гарячу воду для мешканців квартир з централізованим постачанням гарячої води без лічильників становитиме 43,24 гривні на 1 особу в місяць (було 24 гривні); де є будинкові чи квартирні лічильники - 12,36 гривні за 1 кубометр (було 6,84 гривні).

Тарифи за опалення та гарячу воду залишаться незмінними з 1 лютого для малозабезпечених верств населення.

У розпорядженні "Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води для населення" також встановлено поетапне введення тарифів: з 1 лютого - на 50% від розрахованого обґрунтованого рівня, решта - 1 квітня.

Вартість холодної води та водовідведення при наявності центрального постачання холодної води становить 17,05 гривні на 1 особу в місяць, в тому числі за воду 9,57 гривні і водовідвід 7,48 гривні (було відповідно 8,14 гривні та 5,17 гривні і 2,97 гривні).

При наявності будинкових чи квартирних лічильників води 1 кубометр спожитої холодної води коштує 1,74 гривні та ще 1,36 гривні за кожний кубометр її відведення (раніше було 0,94 гривні та 0,54 гривні відповідно).

Відведення гарячої води для мешканців, які на 1 лютого мають квартирні чи будинкові лічильники, становить 1,36 гривні за 1 кубометр (раніше 0.54 гривні), без лічильника - 4,76 гривні на 1 особу (раніше 1,89 гривні).

Для малозабезпених громадян зберігаються ті ж тарифи, що діяли до розпорядження.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ