Черновецький за рахунок мертвих латає бюджет?


Леонід Черновецький хоче залатати діри в бюджеті не лише за рахунок  живих , а й мертвих, заявляють у Блоці Віталія Кличка.

За  словами депутата Блоку Валерія Карпунцова, мер, який підписує розпорядження про плату за вхід на кладовища є "не космонавт,  а злий прибулець, який далекий не тільки від розуміння життя простої людини, а і від культурних та духовних традицій нації".

Депутати переконані, що адміністрація кладовища повинна безкоштовно забезпечувати прибирання території цвинтаря, надавати послуг з благоустрою місць поховання. Вартість платних послуг, за законом, повинна основуватися на економічному обґрунтуванні.

У Блоці Кличка зазначають, що мер не звертає на це уваги, оскільки він і його команда намагаються "підзаробити" на киянах і гостях міста.

Карпунцов вважає, що скоро пенсіонери не зможуть прийти до померлих родичів і навіть, спокійно піти з життя.

"Ціна місця для поховання на Байковому, за словами міського очільника, буде коштувати не менше 50 тисяч доларів. Хоча стягнення плати за ділянку землі, яка відводиться на кладовищі для поховання померлого, забороняється", - сказав Карпунцов

Як відомо, на сесії Київради Черновецький заявляв, про введення плати за вхід на міські кладовища. Мер планував за кожен похід на цвинтар на Байкове кладовище брати по 50 гривень.

З 24 січня була введена плата за в'їзд транспорту, на кладовище. Тепер автомобілістів на цвинтар пускають лише за 10 гривень.

Нещодавно міський голова заявив, що до міського бюджету 2008 року не надійшло понад 50% коштів.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ