Прокуратура змусила повернути світло у столичні школи



Фото miresperanto.narod.ru
Акціонерна компанія "Київенерго" після втручання прокуратури поновила електропостачання у 13 загальноосвітніх закладах Деснянського району та у 10 професійно-технічних закладах освіти столиці.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

Як відомо, 22 січня "Київенерго" заявило про початок відключення найбільших боржників за теплову і електричну енергію. Серед них були і навчальні заклади міста.

27 січня столичний осередок БЮТ заявив, що в Деснянському районі Києва були відключені від електроенергії і теплопостачання 14 шкіл - СШ №№ 23, 39, 301, 119, 248, 276, 277, 275, 238, 190, 212, 321, 307, 308.

Крім того, з проханням відновити електропостачання звернувся батьківський комітет середньої школи №320. У листі батьківського комітету йшлося, що з 26 січня "діти навчаються практично "всліпу", сніданки і обіди відсутні - у їдальні електроплити, адміністрація школи просить забирати дітей до того, як стемніє і давати з собою їжу".

27 січня "Київенерго" закликала голів районних адміністрацій столиці прискорити сплату боргу, через який школи й інші соціальні заклади районів залишаються без світла.

Як повідомили в прес-службі "Київенерго", компанія відновила постачання тепла і електроенергії тим закладам, які розрахувалися за борги повністю або частково та погодили з компанією гарантійні листи про сплату заборгованості найближчим часом.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ