У "Київенерго" пояснили, чого 40 шкіл сидять без світла


АК "Київенерго" поновила постачання тепла та електроенергії тим соціальним закладам столиці, які погасили борги повністю або частково. А також погодили із компанією гарантійні листи про сплату заборгованості найближчим часом.

Як повідомляє прес-служба компанії, 28 січня "Київенерго" відновила електропостачання медичним закладам Києва, які були відключені за борги. При цьому, з 27 січня "Київенерго" поновила електропостачання всіх закладів, які фінансуються із міського бюджету. Такі дії компанії зумовлені тим, КМДА надіслала гарантійний лист про сплату до кінця січня частини боргу у розмірі 20 мільйонів гривень.

З 28 січня "Київенерго" в повному обсязі поновлює електропостачання медичним закладам, які утримуються за рахунок районних бюджетів та прийняли заходи для термінового погашення заборгованості. Натомість, в тих районах Києва, керівники яких наразі не вирішили питання зі сплатою заборгованості, в медичних закладах електропостачання поновлено частково. Світло є тільки у тих об'єктів, які мають безпосереднє відношення до лікувального процесу.

Наразі із боргами перед АК "Київенерго" розрахувалися Печерський, Святошинський та Дарницький райони міста Києва. Таким чином, 10 закладів, які були відключені від електроенергії у цих районах на сьогодні мають електрику та працюють в нормальному режимі.

Підключення до електроенергії закладів освіти, які мають районне підпорядкування та фінансування, триває в індивідуальному порядку та під особисту відповідальність керівників районів. За словами комерційного директора "Київенерго" Сергія Чеха, наразі компанія отримала лише усну домовленість про сплату боргу найближчим часом та вимагає негайної підготовки офіційних документів, зокрема гарантійного листа та погодженого графіку сплати.

"Ми вдячні керівникам районів, які спромоглися вирішити питання швидко та не тримали мешканців цих районів у заручниках за борги. Сподіваємося, що надалі державні службовці будуть уважніше ставитися до виконання обов'язків щодо сплати за послуги тепло- та електропостачання", - сказав Чех.

Натомість, за його словами, досі залишається невирішеним питання по Деснянському району.

"Керівник району не поспішає вирішувати питання сплати боргу у галузі освіти, який на сьогодні складає 900 тисяч гривень за електроенергію та 5 мільйонів 500 тисяч гривень за теплову енергію. Через це без електрики залишилися 40 шкіл району", - заявив Чех.

Як відомо, раніше "Київенерго" закликала голів районних адміністрацій Києва прискорити сплату боргу, через який школи та інші соціальні заклади районів наразі залишаються без електропостачання. Головам райадміністрацій з цього приводу направлені листи із пропозицією відвідати "Київенерго" та скласти графіки погашення заборгованості.

"Київенерго" також отримала частину боргу "Київводоканалу" у розмірі 7 мільйонів гривень, при загальній заборгованості понад 438 мільйонів гривень. Щодо сплати основної частини боргу, керівництво "Київенерго" та "Київводоканалу" проводять низку зустрічей із метою скласти графік погашення повної заборгованості, повідомляє прес-служба компанії.

Як відомо, 22 січня "Київенерго" заявило про початок відключення найбільших боржників за теплову та електричну енергію, серед яких і навчальні заклади міста.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ