Черновецький готовий стати донором серця


Мер Києва Леонід Черновецький готовий стати донором серця після своєї смерті для людини, яка цього потребуватиме.

Про це мер заявив у середу, повідомляють "Українські новини".

"Моє полум'яне серце нічого не варте, і я його обов'язково комусь віддам, хто цього потребуватиме, якщо воно буде здоровим і її (людину, яка потребує донорського серця) улаштує за групою крові", - сказав Черновецький.

Він назвав несправедливим той факт, що в Україні не існує закону, який регулює трансплантацію людських органів. На його думку, людина, котра бажає виступити донором органів, повинна мати право, будучи у твердому розумі й здоровій пам'яті, заповісти його для трансплантації, щоб урятувати своїм учинком іншу людину.

Разом з тим Черновецький не висловив своєї думки із приводу того, чи можливий продаж органів Київським міським патологоанатомічним бюро, створеним Київською міською радою 22 січня.

Черновецький тільки заявив, що створення такого бюро має на меті припинити корупцію в цій галузі. За його словами, на ринку патологоанатомічних послуг працює організація "Петро Великий", яка корупційним шляхом захопила цей ринок.

"Фактично вона ("Петро Великий") створила такі умови, що люди в них, які померли - от поруч 2 палати: в одній мої бабусі вмирають, не дай Боже, і там усе розкладається, там жах, ні кондиціонерів, нічого, а в них - покої такі, що там жити й жити, але за великі гроші", - сказав мер.

Припиненням паразитування на цій ситуації мер і пояснив створення міського бюро.

Як відомо, 22 січня Київрада вирішила створити Київське міське патологоанатомічне бюро, за яким будуть закріплені приміщення патологоанатомічних відділень 19 міських лікарень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ