Столичні батьки просять повернути у школи світло


На адресу "Української правди" надійшов лист від батьківського комітету однієї зі шкіл Деснянського району.

У ньому батьки закликають допомогти у вирішенні ситуації, що склалася у середній школі №320.

За їх словами з 26 січня у школі припинене електропостачання.

"Діти навчаються практично "всліпу", сніданки і обіди відсутні - у їдальні електроплити, адміністрація школи просить забирати дітей до того, як стемніє і давати з собою їжу. Сьогодні (у середу) заявили про можливе відключення води", - йдеться у листі батьківського комітету.

Люди переконані, що у такому випадку школу закриють, щоб уникнути розповсюдження  інфекцій.

За словами батьків, у Деснянському районі знеструмлено більше десяти шкіл. Причина - админістрація району не сплатила за електроенергію для навчальних закладів.

Батьківський комітет наголошує, що неодноразово звертався у службу допомоги мера (0-51), але ситуація залишається незмінною.  

Як відомо, раніше столичний осередок БЮТ заявляв, що у Деснянському районі Києва сьогодні відключено від електроенергії 14 шкіл - СШ № 23, 39, 301, 119, 248, 276, 277, 275, 238, 190, 212, 321, 307, 308.

У вівторок заступник голови КМДА Віталій Журавський повідомив журналістам, що Київська міськдержадміністрація "буквально вчора" погасила заборгованість по зарплаті вчителям за грудень і частково за січень, а також уже перерахувала 28 мільйонів гривень на погашення заборгованості за спожиті енергоносії.

14 січня АК "Київенерго" подала два судових позови до КМДА щодо відшкодування за надані житлово-експлуатаційним організаціям столиці послуги теплозабезпечення.

Позовні заяви на загальну суму 305,3 мільйонів гривень подані до Господарського суду Києва. Сума боргу утворилася з 2000 року за рахунок різниці між затвердженими тарифами на теплову енергію та фактичною її собівартістю для житлових організацій та інших споживачів.

22 січня "Київенерго" заявило про початок відключення найбільших боржників за теплову та електричну енергію, серед яких і навчальні заклади міста.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ