Незабаром столичні собаки стануть дорогим задоволенням



Фото www.liveinternet.ru
Уже з лютого за утримання чотирилапого друга киянам доведеться платити за новою схемою комунальних тарифів.

Зокрема у них будуть включені витрати на такі послуги, як утилізація екскрементів тварин та обслуговування зон для їхнього вигулювання.

Минулого тижня Київрада затвердила методику тарифів на житлово-комунальні послуги для киян, які є власниками собак.

За новою методикою, у тарифи будуть включені витрати на такі послуги, як прибирання прибудинкової території, обслуговування зон для вигулювання тварин та дресирувальних майданчиків, а також вивезення та утилізація екскрементів.

Про нововведення попередять завчасно оголошеннями у під'їзді, а от скільки платити - розпишуть у квитанції, повідомляє ТРК "Київ".

За словами юрисконсульта КП "Центр ідентифікації тварин" Інни Ярисковської, плата за тварин виставляється в квитанції - там де і за квартплату.

"Там де виставляється плата їм за електроенергію, за водопостачання і там є графа "тварини". За хатніх улюбленців не сплачуватимуть пенсіонери та інваліди", - сказала Ярисковська.

Аби комунальне підприємство правильно нарахувало вам кошти за послуги, собак доведеться зареєструвати у районному центрі ідентифікації тварин.

За словами Ярисковської, його адресу підкажуть у місцевому ЖЕКу. У спеціальному бланку треба буде вказати породу, вагу, а також розмір собаки.

Таку процедуру мають пройти власники всіх чотирилапих, що утримують своїх улюбленців у столичних квартирах більше місяця. Ті ж господарі, які захочуть схитрувати, згодом заплатять набагато більше.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ