Борги киян за компослуги вибиватимуть колекторські компанії


Київська міська державна адміністрація вирішила стягувати борги за житлово-комунальні послуги з жителів міста-боржників, що проживають у будинках комунальної власності, із залученням колекторських компаній.

Про це сказано в розпорядженні міськадміністрації, повідомляють "Українські новини".

Для вибору колекторських компаній на конкурсі київська адміністрація створила міську конкурсну комісію з 15 чоловік на чолі з першим заступником мера Анатолієм Голубченком.

Адміністрація визначила, що конкурс проводиться тільки за наявності заборгованості населення за період, що перевищує передбачений договорами на надання компослуг строк, але не менше ніж 6 місяців.

При виборі колекторської компанії комісія має намір враховувати вартість її послуг, кількість співробітників відповідної кваліфікації з погашення заборгованості, строки надання послуг, наявність позитивного досвіду роботи.

Крім того, адміністрація доручила Головному управлінню житлового господарства розробити порядок застосування ЖЕКами методів стягнення боргів за спожиті компослуги.

Після розробки такого порядку міська адміністрація має його затвердити.

Як відомо, у грудні 2007 року Київська міська адміністрація вивчала можливість стягнення боргів за компослуги з жителів міста-боржників із залученням колекторських компаній.

За даними адміністрації, колекторські компанії в середньому вимагають за свою роботу 15-20% від суми стягнених боргів.

Адміністрація вважає, що залучення колекторів до стягнення боргів є єдиним виходом для компаній-виробників компослуги для одержання грошей з населення, щоб мати можливість розраховуватися за спожитий газ і енергію.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ