У Києві викрили центр з відмивання грошей


Працівники податкової міліції Києва під час спеціальної операції викрили підпільний конвертаційний центр, який діяв під прикриттям кредитної спілки.

Переказ із рахунків фірм грошей у тінь налагодив 34-річний киянин за допомогою кількох місцевих жителів, повідомляє прес-служба ДПА.

Він створив цілу нелегальну фінансову мережу. Для чого й зареєстрував кредитну спілку "Авуар".

Ділки реєстрували комерційні структури, використовуючи втрачені та підроблені документи і відкривали для них рахунки в київських акціонерних банках. Гроші перераховувались підприємцями під угоди, забезпечені фальшивими накладними на розрахункові рахунки фіктивних підприємств.

Конвертувались кошти в готівкові долари США, євро та гривню, а потім із відрахуванням відповідних відсотків за послуги по конвертації привласнювались підприємцями-замовниками.

Як розповів начальник управління податкової міліції Києва Ігор Завацький, щомісячний обіг грошових коштів центру становив понад 100 мільйонів гривень. Тобто чи не щодня кур'єр в одному з банків знімав до 5 мільйонів гривень.

Під час операції податківці вилучили з офісу, який знаходився у звичайній квартирі на Голосіївській площі, документи чорної бухгалтерії, печатки підприємств, а також комп'ютерну техніку на якій зберігалася інформація про злочинну діяльність.

Відносно "тіньовиків" порушено кримінальну справу, одного з організаторів заарештовано, ведеться слідство.       

"Українська правда. Київ"     

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ