Столичні батьки зможуть on-line підглядати, чим займаються діти на уроках



Фото www.novonews.lv
Незабаром батьки столичних школярів зможуть на відстані в режимі он-лайн спостерігати за навчальним процесом своїх дітей. Кияни зможуть перевіряти успішність дитини, відвідуваність, продивлятися розклад занять.

Про це заявив заступник мера Віталій Журавський під час візиту до Науково-природничого ліцею №145.

Маючи доступ до інформаційно-аналітичної системи закладів освіти батьки зможуть навіть побачити своїх дітей за допомогою камер відеоспостереження, встановлених в коридорах школи, повідомляє прес-служба КМДА.

Такі можливості дасть впровадження Інформаційно-аналітичної системи моніторингу освіти та комплексної системи безпеки закладів освіти.

"З 1 вересня комплексна система безпеки працює в 6 школах Києва, на це було витрачено 1,4 мільйона гривень. За ініціативи міського голови Леоніда Черновецького, таку систему планується запровадити в кожній школі. Ціна питання - 111 мільйонів гривень. Тоді ми зможемо відповісти на головні питання - як працюють школи, що необхідно зробити, аби вони працювали краще. Наша основна мета в тому, щоб батьки були абсолютно спокійні за своїх дітей, коли вони знаходяться у школах", - сказав Журавський.

При впровадженні такої системи безпеки, у школу можна буде пройти тільки за допомогою електронного учнівського квитка, а з кожного закутку за школярами спостерігатиме відеокамера.

Задоволення підглядати за своїми дітьми - не безкоштовне. Батькам доведеться щомісяця вносити певну плату за можливість отримання паролю доступу і перегляду відео зі своїм школярем.

За словами виконуючого обов'язки директора Науково-природничого ліцею №145, ця плата становитиме 30 гривень на місяць. Але ця сума не остаточна. Як відзначив педагог, спочатку будуть проведені батьківські збори і "якщо вони вирішать платити більше - будемо більше".  

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ