У столичному зоопарку поселяться три леви


Комунальне підприємство "Київський зоопарк" розраховує в лютому привезти із зоопарку Пензи (Росія) 3 африканських левів.

Про це під час інтернет-конференції в комунальній газеті "Хрещатик" сказала генеральний директор зоопарку Світлана Берліна, повідомляють "Українські новини".

"На початку лютого ми привеземо з Росії новий прайд левів. Це будуть молоді тварини віком 8 місяців", - сказала Берзіна.

За словами фахівця зоопарку зі зв'язків із громадськістю Галини Савчук, 1 самця й 2 самок левів зоопарк Пензи подарував Київському зоопарку в рамках програми обміну тваринами.

Київський зоопарк повинен оплатити тільки витрати на транспортування тварин, які становитимуть орієнтовно 100 тисяч гривень.

Савчук зазначила, що експонування привезених левів Київський зоопарк може почати тільки після завершення періоду їх адаптації.

За словами Берзіної, у колекції Київського зоопарку зараз є 1 африканська левиця похилого віку, тому що 2 африканських лева (Віктор і Вікторія), які протягом 3-х років хворіли на невиліковне онкологічне захворювання, померли.

Як відомо, у січні Київрада затвердила програму розвитку Київського зоопарку на 2009-2013 року, оцінивши його розвиток в 281,91 мільйона гривень.

Програма передбачає одновлення колекції зоопарку 400-800 тваринами 150-200 видів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ