У Черновецького передумали здирати гроші за вхід на цвинтар?


З 24 січня 2009 року в столиці введена плата для заїзду на кладовища автотранспорту, не задіяному у похованні померлого. Плата за вхід на кладовища не встановлена.

Про це у вівторок  заявив заступник голови КМДА Віталій Журавський, повідомляє прес-служба мерії.

"Справді, відповідно до розпорядження КМДА, в'їзд на кладовища РС СКП "Спецкомбінат ПКПО": Південне, Байкове, Міське, Лісове, Північне коштує 10 гривень. Ця плата погоджена Головним управлінням ритуальних послуг. Це не стосується входу на кладовище відвідувачів. Вхід на всі кладовища міста безкоштовний", - сказав Журавський.

Він пояснив, що кошти, отримані від плати за в'їзд автотранспорту, будуть спрямовані на покращення благоустрою кладовищ.

"Не секрет, що автотранспорт, який неконтрольовано заїжджає на територію кладовищ, наносить певну шкоду благоустрою. Запровадження плати за в'їзд впорядкує порядок заїзду автомобілів, а за отримані кошти ми зможемо відновлювати благоустрій", - додав Журавський.

Як відомо, раніше у вівторок заступник мера говорив, що Київській міський голова Леонід Черновецький підписав розпорядження, згідно з яким у столиці введено платний вхід на міські кладовища.

"Встановили платний вхід. Я можу фіксувати це", - говорив Журавський.

Водночас він не зміг пояснити, чому тепер столичні жителі мають платити за відвідування померлих родичів, а також не зміг назвати точну ціну за вхід на цвинтар.

"Я ще не бував на кладовищі, я не можу сказати точну ціну. Там по різних кладовищах є різна ціна, але ціна за вхід встановлена", -  сказав заступник мера.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ