Турчинов вимагає у Черновецького припинити авантюрну і злочинну політику



Фото www.newsru.ua
Кабінет міністрів підготував доручення прем'єр-міністра київській владі щодо вжиття невідкладних заходів для відновлення енергопостачання освітніх та лікувальних закладів столиці та щодо погашення заборгованості із заробітної плати перед вчителями і лікарями.

Про це у вівторок заявив перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

За його словами, Міністерствам палива та енергетики, регіонального розвитку і будівництва, з питань житлово-комунального господарства доручено створити спеціальну робочу групу для вивчення ситуації в столиці.

"Даємо конкретні доручення і Контрольно-ревізійному управлінню, силовим структурам, зокрема, Міністерству внутрішніх справ, звертаємось до Генеральної прокуратури вжити заходів, які б припинили авантюру, безвідповідальну, злочину політику місцевої влади", - підкреслив Турчинов.

Він наголосив, що уряд стурбований ситуацією, яка склалася в Києві через безвідповідальну діяльність місцевої влади. Зокрема, мова йде про невиплату заробітної плати працівникам освітніх та лікувальних закладів.

"Це стало наслідком того, що протягом року безконтрольно, не за призначенням використовувались кошти бюджету, зокрема, ви пам'ятаєте, виборчу кампанію, коли сплачувались премії за рахунок зарплати четвертого кварталу, виплачувались інші непланові видатки для реалізації авантюрних заходів, мета яких була - утримати владу в Києві", - зазначив перший віце-прем'єр-міністр.

За його словами, за підсумками минулого року немає заборгованості центрального бюджету перед київським.

"Більше того, 150 мільйонів гривень київський бюджет заборгував державному", - зауважив Турчинов.

Крім того, в столиці зростають борги і за спожитими енергоресурсами. Зокрема, за словами Турчинова, "Київенерго" заборгував НАК "Нафтогаз" близько мільярда гривень.

"Київська влада не робить ніяких суттєвих кроків для того, щоб розв'язати цю проблему, а навпаки - через бездіяльність, халатність київської влади вже сьогодні відключені від енергопостачання багато закладів, зокрема, школи, профтехнічні заклади, пологові будинки", - сказав перший віце-прем'єр-міністр.

 Він нагадав, що "і Київенерго, і Водоканал контролюються якраз тими суб'єктами, які і керують Київською міською адміністрацією, Київською міською радою, і контролюють фракції більшості Київради, які довгий час презентували і отримували надприбутки на використанні цих потужних суб'єктів економічної діяльності. В той же час, борги щодня збільшуються, жодних кроків, я повторюю, в напрямку розв'язання цієї проблеми не робиться".

Турчинов додав, що бюджет столиці досі не затверджений.

"Без бюджету, без балансування видатків, говорити про те, що КМДА і керівництво Києва зможе розв'язати боргові проблеми, неможливо", - зауважив урядовець.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ