У столичних лікарнях просять "спонсорські внески"?


Міське управління охорони здоров'я, попри припис прокуратури, зобов'язало поліклініки брати з пацієнтів гроші за лікування. Цю плату називають "добровільним спонсорським внеском", при чому, щодня кожен медичний заклад повинен "заробити" не менше 240 гривень.

Як повідомляє прес-служба Блоку Кличка, така інформація надходить до депутатів Блоку від лікарів міських здравиць.

За словами чиновників, усі державні  програми, за якими пацієнти отримували безкоштовну медичну допомогу, в окремих лікарнях стали платними. Йдеться про лікування хворих на діабет, епілепсію,  хворобу Паркінсона,  та інше. Щодня пацієнти, переважна більшість з яких -  малозабезпечені кияни - вимушені залишати в лікарнях до 500 гривень.

"Критична ситуація  з медпрепаратами. З жовтня минулого року лікарні закуповували їх в борг під гарантії київського управління хорони здоров'я.  І на сьогодні борг лише одного міського Центру ендокринології  складає 3 000 000 гривень.  Оскільки міське управління охорони здоров'я з боргами досі не розрахувалося, аптеки лікарням медпрепарати  продавати припинили", йдеться в повідомленні прес-служби.     

Депутати наголошують, що зарплатні борги також ростуть.

"Попри заяви керівника міського управління охорони здоров'я Людмили Качурової, що "всі проблеми вигадані",  медперсонал  5 з 6  поліклінік  Шевченківського району з листопада минулого року працює безоплатно. Схожа ситуація й в поліклініках інших районів Києва", йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, на сайті Київської адміністрації з'явилося розпорядження,у якому йдеться про встановлення тарифів на платні послуги, які надають столичні лікарні.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ