"Київводоканал" мусить погасити частину боргу "Київенерго" до 27 січня


АК "Київенерго" не відключить електропостачання ВАТ "Київводоканал", якщо "Київводоканал" до 27 січня погасить частину боргу за спожиту електроенергію в сумі 20 мільйонів гривень.

Про це заявив комерційний директор АК "Київенерго" Сергій Чех, повідомляє прес-служба компанії.

Така домовленість була досягнута на переговорах у понеділок між керівництвом цих компаній.

"Наразі зупинилися на тому що "Київводоканал" у терміновому порядку сплатить 20 мільйонів гривень, що менше ніж вартість місячного споживання електроенергії компанією", - сказав Чех.

Він відзначив, що за основною частиною боргу "Київенерго" чекає від "Київводоканалу" чіткого графіку сплати боргів та офіційних гарантій виконання своїх зобов'язань.

Згальний борг "Київводоканалу" за споживання електроенергії складає більше ніж 438 мільйонів гривень, з них 412,4 мільйона гривень - борг на кінець 2008 року, 26 мільйонів гривень- за 2009 рік.

Як відомо, раніше "Київенерго" попереджала "Київводоканал" офіційним листом про припинення електропостачання з 10 години ранку 27 січня.

Прес-служба "Київенерго" також повідомляє, що зараз борг споживачів за теплову й електричну енергію перед компанією перевищує 1,3 мільярда гривнь.

У понеділок "Київенерго" відновила енергопостачання установам, що фінансуються з міського бюджету і були відключені 22 січня. Електропостачання відновлене під особисту відповідальність і гарантію Київської міськадміністрації заплатити частину грошей до кінця січня.

З районними бюджетами ці питання "Київенерго" вирішує напряму.

"На жаль, саме крайні заходи у відношенні до найбільших боржників виявилися дієвими. Тільки після відключення електро- та теплопостачання вони розпочали перерахування коштів та складання графіків погашення заборгованості", - підсумував Чех.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ