"Київводоканал" пропонує меру домовитися і не відключати киянам воду


ВАТ "Київводоканал" пропонує Київській адміністрації укласти тристоронній договір за участю АК "Київенерго" про реструктуризацію взаємної заборгованості.

Про це йдеться у відкритому листі генерального директора "Київводоканалу" Ярослава Філатова на адресу мера Києва Леоніда Черновецького, повідомляє прес-служба "Київводоканалу".

У листі вказується, що за станом на 1 січня 2009 року борг "Київводоканалу" за спожиту на виробничі потреби електричну енергію складає 411,7 мільйона гривень.

"Існування у підприємства зазначеної заборгованості пояснюється, насамперед, соціально направленою тарифною політикою в Києві протягом 2004-2008 років. Адже сума невідшкодованої ВАТ "АК "Київводоканал"" за цей період "різниці в тарифах" складає 579 мільйонів гривень", - наголошується в листі.

Інших джерел погашення заборгованості за електроенергію, крім отримання коштів з міського бюджету, у Товариства немає.

У випадку погашення існуючих боргових зобов'язань за рахунок поточних надходжень за надані послуги з водопостачання та водовідведення в 2009 році, у Товариства виникатиме подібна кредиторська заборгованість за електроенергію, але за іншими періодами взаєморозрахунків.

"Таким чином, єдиною можливістю врегулювання проблеми розрахунків з "Київенерго" за електроенергію і уникнення загрози відключення об'єктів водопостачання столиці від енергоживлення - є укладання договору реструктуризації заборгованості", - йдеться в листі.

При цьому наголошується, що однією із сторін договору повинна виступити Київська міська державна адміністрація як гарант та безпосередній учасник розрахунків.

"Враховуючи викладене, просимо розглянути та підписати розроблений Товариством проект тристороннього договору про реструктуризацію заборгованості", - йдеться у листі.

Як відомо, АК "Київенерго" 23 січня надіслало ВАТ "Київводоканал" офіційний лист про те, що з 10 години 27 січня припиняє електропостачання у  зв'язку з заборгованістю спожиту електроенергію.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ