У Києві спіймали подружжя, що привласнило 4 мільйони


У столиці затримали чоловіка та його дружину, які підозрюються у привласненні понад 4 мільйонів гривень.

Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС, подружжя ще у 2003 році створило кредитну спілку під назвою "Партнерський кредит", і приймали депозити від громадян під відсотки на термін від 6 до 18 місяців.

Кредити видавали за рахунок внесків громадян. Та з якогось моменту видачі їх призупинили. Тобто договори про кредит оформлювали, проте гроші нікому не видавали, а отримані від громадян кошти просто привласнювали.  

На початку цього року до міліції звернулися громадяни та повідомили, що стали жертвами таких махінацій. Один з потерпілих розповів, що звернувся до банку, аби отримати кредит, проте там йому відмовили. Мовляв, "ви - проблемний клієнт".

З'ясувати нічого йому так і не вдалося. Тільки після того, як він написав заяву до міліції, стало відомо, що від його імені було укладено договір з "Партнерським кредитом" для отримання кредиту, якого фактично він не укладав. У договорі навіть фігурували його підроблені підписи.

Затримані зізналися міліції, що ними укладено 130 фіктивних договорів на загальну суму 4 мільйони 426 тисяч гривень.

Багато заяв надійшло і від громадян, у яких закінчився зазначений в договорі термін, проте отримати ані грошей, ані обіцяних відсотків вони так і не змогли. Двері офісу зачинено, на них повідомлення: "Кредитна спілка тимчасово не працює у зв'язку з технічними проблемами".

Проти підозрюваних порушено кримінальну справу. Якщо їх провину буде доведено судом, їм загрожує до 8 років позбавлення волі. Наразі слідство триває, справу передано до прокуратури.  

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ