Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/497c2bd56ae17/
Українська правда
Київ

Прокуратура заборонила відключати живлення Київводоканалу

25.01.2009  10:00

Прокуратура Києва внесла припис до "Київенерго" з вимогою не припиняти постачання електроенергії "Київводоканалу".

Про це повідомила прес-служба столичної прокуратури, наголошуючи, що цей припис "підлягає негайному виконанню".

"Відключення ВАТ "АК "Київводоканал" від електропостачання може призвести до незворотних наслідків, насамперед, погіршення санітарного, епідемічного та екологічного благополуччя, а також до складної соціальної ситуації на території столиці", - сказано в повідомленні.

[L]

Прокуратура зазначає, що "Київводоканал" є єдиним підприємством у Києві, яке задовольняє потреби мешканців столиці, медичних установ, дитячих садків, закладів освіти, пожежних частин та інших установ та організацій міста Києва у водопостачанні, водовідведенні, очищенні води та стоків.

Заплановане АЕК "Київенерго" відключення від електропостачання стратегічного об'єкту життєзабезпечення столиці, в першу чергу, порушує основні конституційні права громадян, а також вимоги законів України "Про питну воду та питне водопостачання" та "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", наголошує прокуратура.

Перший із зазначених законів категорично забороняє відключення об'єктів питного водопостачання та водовідведення від систем енергопостачання, другий - визначає право громадян на безпечні для здоров'я і життя харчові продукти, питну воду, умови праці, навчання, виховання, побуту, відпочинку та навколишнє природне середовище.

Крім того, законом "Про теплопостачання" забороняється відключення від систем енерго-, газо- та водопостачання об'єктів життєзабезпечення та стратегічного призначання, додає прокуратура.

Більше того, вказує, що відключення "Київводоканалу" від електропостачання призведе до "масового підвищення споживання електричної енергії та перевантаження систем електропостачання, до виникнення системних аварій на об'єктах життєзабезпечення столиці, зменшення рівня постачання тепла, гарячої води населенню, розморожування систем теплопостачання тощо".

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.