Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4979d28a40b4d/
Українська правда
Київ

Столична влада хоче відселити всіх, хто живе на 1-му поверсі

23.01.2009  15:22

Київська міська державна адміністрація хоче відселяти власників квартир на перших поверхах багатоповерхових будинків для розміщення в них об'єктів побутової сфери.

Про це сказано в розпорядженні міськадміністрації, повідомляють "Українські новини".

Адміністрація доручила ЖЕКам провести роз'яснювальну роботу із власниками квартир на 1-х поверхах про можливість поліпшення їх житлових умов шляхом обміну на квартири поліпшеного планування, розміщені на другому й вищих поверхах.

У свою чергу Головне управління житлового господарства повинне підготувати перелік квартир, які можна запропонувати для обміну власникам квартир на 1-х поверхах.  Перелік цих квартир заплановано розмістити в засобах масової інформації.

Районні держадміністрації повинні щомісяця надавати управлінню інформацію про жителів квартир на 1-х поверхах, котрі виявили бажання обміняти власне житло.

Також адміністрація доручила Головному управлінню економіки й інвестицій ініціювати продаж на аукціоні звільнених квартир на 1-х поверхах.

Адміністрація пояснює мету такого відселення бажанням поліпшити умови проживання мешканців квартир на 1-х поверхах, створити умови для розвитку малого підприємництва й розширити сферу соціальних послуг.

Як відомо, у Києві налічується близько 10,5 тисяч житлових багатоповерхових будинків.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.