Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4979c22ac7049/
Українська правда
Київ

У Києві ввели плату за утримання собак

23.01.2009  14:12


Фото labrador.borzo-sokol.ru
Київський міський голова Леонід Черновецький переконав 22 січня Київраду підтримати три проекти рішення, внесених ним із голосу до порядку денного засідання.

Це зокрема рішення про введення муніципального збору за утримання собак, а також про створення двох нових комунальних підприємств, повідомляє УНІАН.

Мер запропонував створити службу реагування на термінові виклики.

Наступним Черновецький попросив проголосувати проект рішення "Про реорганізацію КП "Київблагоустрій" у комунальну організацію "Інспекція з контролю за благоустроєм у місті Києві".

"Йдеться про поповнення бюджету, а не про те, як брати хабарі з тих, хто порушує правила благоустрою. Тому, щоб це підприємство заробляло, а інша інспекція - ми там із хабарами розберемося - я прошу підтримати мене з голосу без обговорення. Це звичайне комунальне підприємство, ніяких ризиків воно саме по собі не несе", - дав пояснення мер перед голосуванням.

На зауваження із залу, що немає документів, мер відреагував: "Я розумію роздратування, що немає документів, але подивіться свою пошту. Кожен свій документ я відправляю кожному депутатові й прошу висловитися", - зазначив градоначальник.

Третім проектом, внесеним міським головою, був документ "Про затвердження методики розрахунку тарифів на житлово-комунальні послуги за утримання собак у місті Києві".

"Йдеться про те, що є собаки й по 10 тисяч доларів, а собак, які мало коштують, ми не обкладатимемо. Методика нормальна", - зазначив Черновецький.

Далі він продовжив: "У мене живе кіт Яша на дачі, й він дикий абсолютно, дворовий, дуже добре почувається. З нього нічого не буде. Хоча я готовий перший заплатити за цього Яшу. А інші - заплатять".

Звертаючись до депутатів, мер уточнив, що "це муніципальний збір, це навіть не податок" і попросив з голосу підтримати це рішення. Щоправда, яким буде цей збір і коли буде введений, градоначальник не уточнив.

Усі пропозиції Черновецького були підтримані депутатами.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.