Київрада взяла столичні ринки у свої руки



Фото з сайту КМДА
У столиці будуть створені комунальні підприємства "Київські ринки" і "Домашній магазин".

Такі рішення Київрада прийняла на сесії 22 січня, пишуть "Українські новини".

Обидва підприємства Київрада віднесла до сфери управління Головного управління торгівлі і побуту Київської міської державної адміністрації. Також рада встановила мінімальний статутний фонд підприємств розміром по 100 тисяч гривень.

Основними функціональними обов'язками "Домашнього магазину" Київрада визначила організацію процесу продажу продовольчих товарів першої необхідності за доступними цінами поруч із місцями проживання людей. За статутом "Домашній магазин" має займатися роздрібною й оптовою торгівлею продтоварами, відкриттям стаціонарних і сезонних місць торгівлі, укладенням договорів про поставки товарів з їх виробниками.

Також це підприємство може займатися торгово-посередницькою діяльністю, організовувати доставку товарів за замовленням споживача, створювати оптові і роздрібні бази.

У свою чергу основним напрямком роботи "Київських ринків" буде забезпечення контролю над торговельним процесом у частині дотримання правил торгівлі, санітарно-ветеринарних правил і правил протипожежної безпеки.

Також підприємство може надавати платні послуги з організації торговельного процесу, транспортування, збереження і переробки продукції, здавати в оренду приміщення, вагове обладнання, відкривати сезонні і постійні закупівельні пункти на ринках і в селах.

Директори обох підприємств призначаються і звільняються з посади мером Києва за поданням начальника управління торгівлі і за згодою профільного заступника голови міськадміністрації.

Підприємства стають юридичними особами від дня їх державної реєстрації.

Як відомо, у вересні 2008 Київська адміністрація вирішила залучити інвесторів до будівництва мережі продовольчих магазинів для малозабезпечених жителів міста на території столиці.

Адміністрація доручила комунальному підприємству "Київське інвестиційне агентство" розробити типовий вид такого магазину, виходячи з того, що це буде збірно-розбірний комплекс із полегшених конструкцій, без фундаменту, площею 30-40 кв. метрів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ