Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4979a4e71246a/
Українська правда
Київ

"Київводоканал" залишиться без світла. А кияни без води?

23.01.2009  12:07

АК "Київенерго" офіційним листом попередила керівництво ВАТ АК "Київводоканал" про припинення електропостачання з 10:00 27 січня.

Про це повідомляє прес-служба "Київенерго" у п'ятницю.

"У відносинах із "Київводоканалом" ми переходимо від "дружніх діалогів" до конкретних дій. Якщо з боку керівництва "Київводоканалу" не буде вжито заходів щодо стовідсоткового погашення заборгованості за спожиту електрику, то ми почнемо обмежувати подачу електричної енергії підприємству вже з 10:00 27 січня", - прокоментував ситуацію комерційний директор АК "Київенерго" Сергій Чех.

За його словами, борг "Київводоканалу" на кінець 2008 року складає 412, 392 мільйони гривень. За перші тижні нового року компанією спожито електроенергії на загальну суму 19 мільйонів гривень при цьому сплачено лише 1 мільйон гривень, що складає 5%.

Про свої наміри щодо обмеження "Київводоканалу" компанія "Київенерго" в офіційний спосіб повідомила КМДА та інші керівні та контролюючі органи міста та держави.

Через неповну сплату за куповану в ДП "Енергоринок" електроенергію Національна комісія регулювання електроенергетики України застосувала до "Київенерго" фінансові санкції, відповідно до яких компанія починаючи з 24 грудня 2008 року втратила 9,9 мільйона гривень.

"Неповні розрахунки можуть у подальшому привести до зменшення лімітів електроенергії для столиці. Як наслідок, можливі масові обмеження та відключення споживачів міста, в тому числі і тих, які своєчасно та у повному обсязі сплачують за спожиту електричну енергію. Тому "Київенерго" не має можливості дарувати електроенергію тим, хто систематично не хоче або неспроможний вирішувати питання зі сплатою заборгованостей", - додав Чех.

"Київенерго" закликає всіх боржників вжити термінових заходів по сплаті заборгованостей за електроспоживання.

"Ігнорування платіжної дисципліни призведе до крайніх, але цілком законних методів з боку "Київенерго" - обмеження електропостачання боржникам", йдеться в повідомленні прес-служби.

Як відомо, 22 січня АК "Київенерго" розпочала відключення боржників. У списки тих, хто залишиться без тепла і світла потрапила низка столичних лікарень.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.