Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/49799fe7ce7ba/
Українська правда
Київ

У столичному зоопарку відкриють павільйон вампірів

23.01.2009  11:45

Депутати Київської міської ради затвердили програму розвитку столичного зоопарку на 2009-2013 роки.

У переліку запланованого, зокрема, будівництво павільйону для нічних тварин і створення експозиції кажанів, а саме - летючих собак, вампірів (рукокрилі, які живляться кров'ю великих тварин).

Відповідний проект рішення був розглянутий та затверджений Київрадою на засіданні 22 січня, повідомляє УНІАН.

Програмою передбачено розвиток інфраструктури, будівництво та реконструкцію вольєрів та інших експозиційних і підсобних приміщень за науково обґрунтованими нормами відповідно до вимог Європейської асоціації зоопарків.

У рамках виконання заходів програми заплановано будівництво і реконструкцію 23 об'єктів зоопарку, а саме: паркінгу; двох закладів харчування; 15 павільйонів для утримання тварин; лікувально-діагностичного корпусу; котельні з укріпленням схилу та будівництвом підпірних стін; інженерних мереж; віварію; науково-просвітницької комплексної експозиції місцевих видів флори і фауни, що внесені до Червоної книги України, "Екологічна стежка" у Шулявській балці.

Передбачається придбання тварин, яких планують розмістити на об'єктах нового будівництва та реконструкції. У першу чергу це людиноподібні мавпи (горила, гібон, орангутанг) та дрібні види широконосих мавп (саймірі, ігрунка, сакі, уакарі).

Потребує оновлення і колекція котячих, з огляду на це передбачається закупівля левів, леопардів, гепардів та різних видів дрібних котячих. Із собачих планується придбання шакалів та койотів, а також покращення колекції копитних: придбання буйволів африканських, китицевухих свиней, носорогів чорних, великих африканських антилоп та інших.

Колекцію птахів буде розширено за рахунок придбання великих видів папуг (какаду, ара, амазони), тропічних фруктоїдних голубів, птахів-носорогів тощо. Передбачається реконструкція усіх експозицій ставків, що дасть змогу якісно покращити умови утримання болотяних видів птахів та збільшити їх кількість, наприклад, створити колонію фламінго кількістю до 50-ти.

За період реалізації арограми планується поповнення зоологічної колекції на 400-800 особин 150-200 видів.

Документ прийнято з метою визначення стратегії подальшого розвитку зоологічного парку.

Відповідальним за виконання програми визначено Головне управління КМДА охорони здоров'я та медичного забезпечення.

Обсяг бюджетного фінансування, передбачений на виконання програми на 2009-2013 роки, становить 281 мільйон 910 тисяч гривень, зокрема вже цього року передбачається виділити на ці цілі з міського бюджету 125 мільйонів 980 тисяч гривень.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.