Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/497970dbd1026/
Українська правда
Київ

АМКУ знову візьметься за Черновецького. Мер не тримає слова?

23.01.2009  08:21

Антимонопольний комітет України вирішив призначити нове засідання, на якому прийме остаточне рішення у справі приведення столичною владою вартості проїзду в міському транспорті до економічно обґрунтованого рівня.

Про це заявив в.о. Голови Комітету Олександр Мельниченко.

Підставою для цього є невиконання Київською владою зобов'язання знизити з 23 січня 2009 року вартість проїзду в метро до 1,7 гривні та до 1,5 гривні - в тролейбусах, автобусах і трамваях, повідомляє прес-служба АМКУ.

Мельниченко нагадав, що зобов'язання знизити тарифи на міський транспорт міститься в офіційному листі КМДА до Комітету.

Про те, що це питання буде вирішено на сесії Київради 22 січня публічно на засіданні Комітету також заявив міський голова Леонід Черновецький.

Однак, оскільки цього не відбулося і питання тарифів взагалі не виносилося на сесію міськради, Комітет визначить дату нового засідання щодо остаточного вирішення питання по суті.

"Якщо до засідання Антимонопольного комітету Київська міська влада не знизить тарифи до зазначеного розміру, Комітет прийме передбачене законодавством рішення і зобов'яже привести вартість проїзду до економічно обґрунтованого рівня, застосувавши до комунальних перевізників штрафні санкції. Ми захистимо інтереси киян", - сказав  Мельниченко.

Зважаючи на приписи законодавства, засідання Комітету з даного приводу може відбутися не раніше, ніж через 5 днів, а штрафи для КП "Київський метрополітен" і КП "Київпастранс" можуть скласти до 10% їх річного доходу.

Як відомо, 12 січня під час розширеного засідання АМКУ за участю мера Києва Леоніда Черновецького було прийняте рішення про зниження тарифів на проїзд у столичному метро на 30 копійок, у наземному транспорті - на 50 копійок.

На засіданні також було прийняте рішення про закриття справи щодо економічної обґрунтованості тарифів КП "Київпастранс" і КП "Київський метрополітен".

Зі свого боку Мельниченко запитав, чи може відповідне рішення про зниження тарифів бути прийняте на найближчому засіданні Київради, 22 січня. У відповідь Черновецький пообіцяв, що жодних проблем не буде.

Як наголошувалося на засіданні, нові тарифи на проїзд у комунальному транспорті Києва мають набути чинності з 23 січня.

19 січня голова депутатської фракції Блоку Тимошенко в Київраді Олександр Зінченко заявляв, що Черновецький уже тиждень незаконно утримує 2-гривневу ціну на проїзд у громадському транспорті.

За його словами, міському голові Черновецькому не треба додатково очікувати на рішення Київради, щоб скасувати 2-гривневий тариф на проїзд у громадському транспорті  Києва.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.