Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/497899d778fdf/
Українська правда
Київ

Мерія змусить маршрутчиків ділитися прибутком. Оновлена

23.01.2009  08:40


Київрада внесла зміни до умов перевезення приватними маршрутними таксі.

За це рішення проголосували 103 депутати, пише муніципальна газета "Хрещатик".

Згідно з документом, приватні перевізники мають укладати угоди з комунальними підприємствами на утримання дорожніх об'єктів, зокрема зупинок транспортних засобів та дорожніх знаків.

Також, за словами секретаря Київради Олеся Довгого, будуть "єдині паркувальні місця" для комунального пасажирського транспорту та приватних перевізників. 

За словами першого заступника мера Дениса Басса, сьогодні в Києві працюють близько 3 тисяч приватних маршруток, кожна з яких заробляє мінімум 5 тисяч доларів на місяць.

"Це - прибутковий бізнес. При цьому маршрутки створюють у місті багато незручностей для киян та громадського транспорту. Тому з метою покращення пасажирських перевезень ми хочемо збільшити суму збору, тобто плату за надання послуг з організації пасажирських перевезень. За рік ця сума може скласти 36 мільйонів гривень, а це значні кошти", - сказав Басс.

Він відзначив, що ці кошти, "ми спрямуємо на утримання та ремонт дорожніх об'єктів, які експлуатують маршрутки: доріг, зупинок, дорожніх знаків, паркувальних майданчиків, дорожньої розмітки. Окрім того, вони підуть на розвиток інфраструктури, будівництво автовокзалів для міжміських маршруток".

Басс також підкреслив, що необхідно створити мережі зупинок для маршруток у місті, аби вони не заважали руху комунального громадського транспорту.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.