Мерії лишилося визначити, скільки дерти за в'їзд в Київ



Київська міська рада затвердила введення збору з транзитного транспорту на в`їздах у Київ.

За це рішення проголосували 99 з 118 депутатів Київради, присутніх у залі, повідомляє УНІАН.

У рішенні наголошується, що комунальне підприємство "Київдорсервіс" визначене як єдиний оператор зі стягнення компенсаційного збору і комплексу заходів, спрямованих на вдосконалення дорожнього руху та поліпшення стану довкілля у столиці..

Кошти стягуватимуться з відповідних органів, організацій і громадян на покриття витрат, пов`язаних з використанням міської інфраструктури на всіх основних в`їздах до Києва.

Депутати доручили Київській міськадміністрації визначити джерела фінансування затвердженого комплексу заходів, серед яких, зокрема, будівництво автотранспортних терміналів, встановлення спеціального устаткування на в`їздах у місто, налагодження співпраці з регіональною митницею та інше. Також міськадміністрація має визначити розмір компенсаційного збору.

Рішення набирає чинності з дня його офіційної публікації. За попередньою інформацією, на будівництво всіх необхідних терміналів необхідно буде від 2 до 3 років і тому стягнення збору можна буде запровадити не раніше 2011 року. 

Як відомо, ще у вересні 2008 року міська влада запропонувала брати 5 гривень за в'їзд у столицю. Тоді документ був прийнятий за основу і направлений на доопрацювання.

Крім того, у жовтні мер Леонід Черновецький планував зробити платним в'їзд у центр міста як для вантажівок, так і для легкових автомобілів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ