Обіцяного зниження ціни на проїзд не буде



Фото "Сегодня"
Київська міська рада не буде переглядати тарифи на проїзд у громадському транспорті до прийняття бюджету столиці на 2009 рік.

Про це у четвер заявив секретар Київради, заступник мера Києва Олесь Довгий, повідомляють "Українські новини".

"На погоджувальній раді ми обговорили, і всі без винятку керівники фракцій домовилися, що питання тарифної політики на наступний рік, і зокрема транспортної тарифної політики, будуть розглянуті в комплексі з бюджетом, і зниження ціни на той чи інший вид послуг буде прив'язане й відразу зафіксовано в бюджеті", - сказав він.

Довгий пояснив, що будь-яке зниження тарифів автоматично передбачає необхідність компенсації підприємствам-виробникам послуг з міського бюджету.

У зв'язку із цим він вважає, що розгляд Київрадою тарифів повинен бути прив'язаним до бюджетної статті видатків, тому що в іншому випадку усе буде самообманом.

Як відомо, Київрада розраховує затвердити міський бюджет-2009 26 лютого.

Раніше Київська міськадміністрація заявила про намір знизити тарифи на проїзд на 0,3-0,5 гривень до 1,5-1,7 гривень за поїздку.

Мер Києва Леонід Черновецький припустив, що зниження тарифів на проїзд можливо з 23 січня після розгляду цього питання на сесії Київради 22 січня.  

19 січня голова депутатської фракції Блоку Тимошенко в Київраді Олександр Зінченко заявляв, що Черновецький уже тиждень незаконно утримує 2-гривневу ціну на проїзд у громадському транспорті.

За його словами, міському голові Черновецькому не треба додатково очікувати на рішення Київради, щоб скасувати 2-гривневий тариф на проїзд у громадському транспорті  Києва.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ