Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/49771d01b5ff2/
Українська правда
Київ

Прокуратура побачила, що Черновецький незаконно вводить платну медицину

21.01.2009  14:02

Прокуратура столиці внесла припис Київському міському голові Леоніду Черновецькому на проект розпорядження щодо встановлення тарифів на платні послуги у медичних закладах Києва.

Припис внесено за результатами перевірки щодо додержання вимог Конституції та закону про охорону здоров'я під час розроблення проекту розпорядження Київської адміністрації про встановлення тарифів на медичні послуги, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

Прокуратура вимагає від мера столиці усунути виявлені порушення та привести рішення у відповідність до вимог постанови Кабінету міністрів "Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров'я та вищих медичних закладах освіти", перелік платних послуг, що надається лікувально-профілактичними державними і комунальними закладами охорони здоров'я.

Як з'ясувалося, до переліку платних послуг, що надаються лікувально-профілактичними закладами столиці, фактично включено лікувально-медичну, профілактичну та інші види медичної допомоги, яка відповідно до Конституції та закону про охорону здоров'я у таких закладах повинна надаватися безоплатно.

Разом з тим, Київською міською державною адміністрацією у додатках до проекту регуляторного акту, в порушення зазначеної вище постанови Кабміну про платні послуги, не лише значно розширено перелік платних послуг, які можуть надаватися лікувально-профілактичними закладами, а й до нього внесено ті медичні послуги, ненадання яких безоплатно може завдати істотної шкоди здоров`ю хворих.

Більше того, проектом розпорядження не враховано інтереси соціально незахищених верств населення та пільгових категорій громадян, зазначається у повідомленні прокуратури.

Як відомо, раніше на сайті КМДА з'явився проект рішення, у якому йдеться про встановлення тарифів на платні послуги, які надають Київський міський психоневрологічний диспансер № 3, Центральна районна поліклініка Голосіївського району, Київська міська наркологічна клінічна лікарня "Соціотерапія", Київський міський центр судово-психіатричної експертизи, Київська міська студентська поліклініка, Київський міський консультативно-діагностичний центр.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.