Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4976f12d2320c/
Українська правда
Київ

Черновецький залишив Київ без грошей

21.01.2009  10:55


Фото з сайту КМДА
Київрада відклала розгляд проекту бюджету столиці на 2009 рік, запланований на 22 січня.

Голосування з цього питання перенесено на 12 лютого через банальну причину -  столична адміністрація досі не підготувала проект фінансового документа, пише газета "Дело".

Начальник управління з питань бюджету і соціально-економічного розвитку Київської адміністрації Наталія Новак запевнила, що цифри будуть зведені до 9 лютого.

Затримка в роботі над проектом бюджету викликана декількома факторами. По-перше, за словами Новак, звіти про використання коштів бюджету міськими структурами були отримані тільки наприкінці року, хоча раніше вони надходили у вересні.

Голова бюджетного комітету Київради Роман Ярошенко (Блок Миколи Катеринчука) додає, що досі не відомо, якою буде ціна на газ для кінцевих споживачів. Крім того, депутат відзначив, що підготовка документа ускладнюється зміною курсу долара.

У той же час деякі столичні депутати відзначають, що градоначальнику Леоніду Черновецкому вигідно, щоб столиця жила два місяці без затвердженого бюджету.

"Як мінімум до березня управління містом буде здійснюватися в ручному режимі", - переконаний заступник голови бюджетного комітету Київради Сергій Баранов-Мохорт (Партія регіонів).

За його словами, протягом цього часу мерія зможе контролювати усі фінансові питання столиці.

"Якщо не затверджений бюджет міста, то не затверджені і бюджети районів. Районні адміністрації в такій ситуації знаходяться в підвішеному стані", - сказав Баранов-Мохорт.

Депутати Київради запевняють, що їм дотепер не відомі навіть основні цифри майбутнього проекту бюджету столиці.

"Говорити про якісь цифри цього фінансового документа ще рано. Віктор Падалка (начальник Головного фінансового Управління КМДА) увесь цей час був у відпустці", - заявив головний столичний регіонал Василь Горбаль.

"Ще не затверджена жодна програма по фінансуванню і джерела надходження до бюджету", - додав Баранов-Мохорт.

Проте, мерія вже передбачила кілька заходів, які дозволять збільшити відрахування в бюджет. Один із них - введення платних медичних послуг у столичних лікувальних установах.

Крім того, активно обговорюється питання створення продовольчих комунальних підприємств, внаслідок чого столична влада зможе одержати контроль над продовольчим ринком.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.